ЖИТТЯ

“Там, де він захищав, були лише найсильніші”: у Переяславі попрощалися із військовим Олексієм Рибкою

У Переяславі попрощалися із військовим Олексієм Рибкою. Він загинув на війні.

3 липня у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Олексієм Рибкою. Він загинув 26 червня в результаті мінометного обстрілу біля населеного пункту Північне на околиці міста Торецьк Бахмутського району. Служив командиром відділення десантно-штурмового взводу. Йому було 33 роки. Поховали воїна на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

О 10:00 у Храмі Воскресіння Христового священники провели заупокійну літургію. В останню дорогу захисника проводили понад 100 людей. Серед них були знайомі, друзі, однокласники, рідні, просто небайдужі жителі Переяслава, також місцева влада та військові. Бабуся загиблого героя під час літургії міцно обіймала онука, адже вона його і виховувала.

Один зі священнослужителів сказав: “Він зробив свій вибір. Людина характеризуються не на словах, а вчинками та ставленням до цього життя”.

Згодом велика колона із людей та автомобілів рушила через центральну площу міста на кладовище. Люди ставали на коліна, аби вшанувати загиблого.

На цвинтарі міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “Олексію було лише 33 роки. Це цвіт нашої нації, йому б ще жити і жити. Олексій був особливим воїном – він, не роздумуючи, узяв до рук зброю, аби захистити свою рідну землю і віддав найголовніше – своє життя. Вдумайтеся, якою ціною дається наше життя. Низько вклоняюся перед мамою і бабусею, ви виховали справжнього героя.”

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько додав: “Одягнувши військову форму чи у 2024-му, чи 2014 році, ти є вже герой. На жаль, Олексій не був професійним військовим, але бабуся виховувала його як справжнього воїна та як добру людину”.

Подруга Олексія розповіла Інформатору: “Він був неймовірно чудовою людиною, яка ніколи не відмовить та завжди прийде на допомогу. Коли прийшла повістка, Олексій сказав, що не буде ховатися, а захищатиме свою країну”. “Там, де він захищав, були лише найсильніші та найкращі”, – додали його друзі.

Однокласниця розповіла, що навчалася із Олексієм у Переяславській ЗОШ №2 із 5 по 9 клас: “Всі пам’ятають його завжди усміхненим та позитивним. Багато приємних моментів було… Не віритьcя, що Олексія вже немає”.

“У тебе було багато планів, цілей, мрії. Мій дорогий і любий племінник, пробач мені, малий”, – написала у Facebook користувачка Вікторія.

Нагадаємо, що 29 червня у Переяславі попрощалися із військовим Дмитром Старковим. Деталі – тут.

Вікторія Холошевська

Фото: Мар’яна Невертій

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору