ЖИТТЯ

День Дніпра, поцілунків та доларів: що варто знати про 6 липня

Чим особливе 6 липня? Розповідає Інформатор.

6 липня відзначають Міжнародний день Дніпра, Всесвітній день поцілунку та день народження американського долара. Про інші цікавинки цього дня розповідає Інформатор.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО?

Всесвітній день кардіолога. На початку XXI ст. Всесвітня організація охорони здоров’я призначила святкування Дня кардіолога на 6 липня.

День народження американського долара. Щороку 6 липня у США святкують День народження долара.

Всесвітній день поцілунку. Міжнародний день поцілунків – чудова можливість ще раз усвідомити надзвичайну важливість цього дотику для емоційного стану людини. Поцілунки сприятливо впливають на наше здоров’я – знімають стрес, спалюють калорії та приносять користь вашому імунітету.

Міжнародний день Дніпра. З прадавніх часів життя нашого народу було нерозривно пов’язане з Дніпром – найбільшою річкою України. На жаль, сьогодні ця ріка потерпає від екологічних негараздів, тож для того, щоб привернути до них увагу, встановили спеціальне свято – Міжнародний день Дніпра, – яке відзначають щороку в першу суботу липня.

У КОГО СЬОГОДНІ ІМЕНИНИ?

Горпина, Яким, Марко, Герман, Йосип.

ЩО ТРАПЛЯЛОСЯ В ІСТОРІЇ ЦЬОГО ДНЯ?

1687 – Ісаак Ньютон опублікував у Лондоні знамениті “Philosofiae naturalis principia mathematika”, в котрих було викладено відкриття автора в галузі прикладної математики, астрономії та фізики.

1785 – долар став національною валютою США.

1938 – у Французькій республіці відбулася конференція, де розглядали питання стосовно біженців з Третього рейху. Жодна країна не змогла взяти на себе відповідальність щодо біженців. Конференція виявилася безрезультатною у цьому питанні.

1958 – урочисто відкрили Національний експоцентр України (“ВДНГ”).

1994 – на екрани США вийшов фільм “Форрест Гамп”.

2005 – Верховна Рада прийняла Кодекс адміністративного судочинства України.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ ЦЬОГО ДНЯ?

1851 – Іван Левинський, український архітектор, педагог, підприємець, громадський діяч.

1867 – Джо Кітон, американський комедійний актор.

1886 – Марк Блок, французький історик, засновник сучасної історіографії.

1887 – Марк Шага, білоруський і французький художник-авангардист єврейського походження.

1946 – Сильвестр Сталлоне, американський актор.

1946 – Джордж Вокер Буш, 43-й президент Сполучених Штатів Америки.

1975 – 50 Cent, реп-виконавець зі США.

ЩО БУЛО У ПЕРЕЯСЛАВІ ЦЬОГО ДНЯ РІК ТОМУ?

Торік 6 липня на позачерговій сесії міської ради Переяслава із міського бюджету передбачили 1 мільйон 100 тисяч гривень на 137-й батальйон територіальної оборони Бориспільського району.

Гроші передбачили на такі потреби:

  • 100 тисяч гривень – на придбання паливно-мастильних матеріалів (для забезпечення доставки військовослужбовців, майна та інших заходів під час воєнного стану);
  • 50 тисяч – на закупівлю канцелярського приладдя та витратних матеріалів;
  • 200 тисяч – на розробку, виготовлення та закупівлю державної символіки (прапори, вимпели, геральдичні вироби);
  • 100 тисяч – на придбання БПЛА;
  • 650 тисяч – на оргтехніку, засоби зв’язку та відеонагляду для обслуговування БПЛА.

У дошкільному навчальному закладі №10 “Любавонька” у Переяславі команда юних пожежників-рятувальників “Друга зміна” гімназії №2 провела урок безпеки. Зібралось багато вихованців садочка разом із вихователями. Учасники “Другої зміни” загадувала дітлахам різні загадки на тему безпеки та провели руханку. Потім дітвору фотографували біля пожежної машини.

Провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня розповів Інформатору, що такий захід провели, аби приділити увагу підростаючому поколінню до правил безпеки життєдіяльності.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору