Абрикосове пюре – натурально, смачно та по-домашньому. Спробуйте приготувати.
Шукаєте смачний та корисний спосіб зберегти абрикоси на холодну пору року? Чудовий варіант – пюре з абрикосів на зиму. Воно має природний смак і аромат, без додавання консервантів та штучних інгредієнтів. Лише абрикоси, цукор і сік лимона. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 600 г цукру
- 1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
- Абрикоси помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Наріжте половинки абрикос скибочками й викладіть їх в посуд, в якому буде варитися варення.
- Засипте шматочки абрикос цукром і перемішайте. Залиште на 3-4 години, щоб абрикоси пустили сік.
- Поставте абрикоси на середній вогонь і доведіть до кипіння. Кип’ятіть, помішуючи, 5 хвилин. Зніміть пінку
- Дайте масі трохи охолонути. Потім перебийте занурювальним блендером до пюреподібного стану.
- Проваріть пюре ще 10 хвилин, постійно перемішуючи. В кінці варіння додайте лимонний сік.
- Помийте 2 півлітрові банки й відправте їх у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Прокип’ятіть кришки 3 хвилини.
- Розкладіть абрикосове пюре в банки й герметично закрийте кришками. Дайте охолонути при кімнатній температури. Зберігайте абрикосове пюре у темному, прохолодному місці.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.