ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте абрикосове пюре

Абрикосове пюре – натурально, смачно та по-домашньому. Спробуйте приготувати. 

Шукаєте смачний та корисний спосіб зберегти абрикоси на холодну пору року? Чудовий варіант – пюре з абрикосів на зиму. Воно має природний смак і аромат, без додавання консервантів та штучних інгредієнтів. Лише абрикоси, цукор і сік лимона. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів
  • 600 г цукру
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Абрикоси помийте, розділіть навпіл і видаліть кісточки. Наріжте половинки абрикос скибочками й викладіть їх в посуд, в якому буде варитися варення.
  2. Засипте шматочки абрикос цукром і перемішайте. Залиште на 3-4 години, щоб абрикоси пустили сік.
  3. Поставте абрикоси на середній вогонь і доведіть до кипіння. Кип’ятіть, помішуючи, 5 хвилин. Зніміть пінку
  4. Дайте масі трохи охолонути. Потім перебийте занурювальним блендером до пюреподібного стану.
  5. Проваріть пюре ще 10 хвилин, постійно перемішуючи. В кінці варіння додайте лимонний сік.
  6. Помийте 2 півлітрові банки й відправте їх у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Прокип’ятіть кришки 3 хвилини.
  7. Розкладіть абрикосове пюре в банки й герметично закрийте кришками. Дайте охолонути при кімнатній температури. Зберігайте абрикосове пюре у темному, прохолодному місці.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору