ЖИТТЯ

“Завжди був попереду, і навіть у тій машині”: у Переяславі відкрили меморіальну дошку військовому Вадиму Ткаченку, який загинув у ДТП

У Переяславі відкрили меморіальну дошку військовому Вадиму Ткаченку. Він загинув у ДТП.

10 липня у Переяславі на фасаді гімназії №2 відкрили меморіальну дошку військовому Вадиму Ткаченку. Він загинув у ДТП на автошляху Київ-Чоп 17 липня 2023 року при виконанні службового обов’язку. 19 липня захисника поховали на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Відкрили дошку на фасаді школи, у якій до 9 класу навчався Вадим Ткаченко, виготовили її і встановили за рахунок однокласників та батьків. Саме найрідніші зібралися, аби вшанувати пам’ять захисника.

Вадим Ткаченко народився 28 червня 1998 року. Був дружелюбним, комунікабельним, користувався повагою у своїх однокласників і вчителів. Опанував професію будівельника, одружився з Анастасією, згодом у подружжя народилася донька Ангеліна.

Мобілізував чоловіка за контрактом Печерський РТЦК та СП у місті Київ. Служив навідником десантно-штурмового відділення 2 десантно-штурмового взводу. Під час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивного боку, користувався авторитетом серед колег та підлеглих.

Проте його життя трагічно обірвалось під час виконання службового обов’язку внаслідок ДТП біля міста Коростишів. Автомобіль з військовими, у якому Вадим сидів попереду біля водія, врізався у металевий відбійник і перекинувся. Водій та ще один пасажир вижили, загинув лише Вадим. Він був у батьків єдиним сином.

Однокласниця Вадима Людмила Анцерова розповіла таке: “До 9 класу Вадим був тихим, скромним, відповідальним. Коли ми вже зустрілися після школи, то він наче тільки почав жити, біля нього завжди був спокій. Побувавши у самому пеклі, побачивши дисонанс того, що там і тут, він так смакував це життя, у нього цього потрібно було повчитися. Від нього віддавало позитивом, він завжди був з усмішкою і в гарному настрої, у його очах було життя. Дуже вірив у нашу перемогу, стояв сильно та мужньо. Хоч він і прожив мало, але кожному з нас у нього потрібно було чогось повчитися, адже у нього була доросла позиція”.

Начальник групи документального забезпечення першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко промовив: “Вадим мав всі ті цінності, які роблять нас українцями, – прагнення до незалежності та свободи. Війна, на жаль, не шкодує нікого, не пошкодувала і Вадима та його рідних. Ми маємо пам’ятати, що можливість бути українцем оплачена життями таких хлопців, як він. Дружина, батьки та донечка мають знати, що він – герой”.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “Молодий чоловік, лише 25 років, віддав своє життя, залишивши кохану дружину, батьків, але як жити з тим, що маленька донечка ще навіть не усвідомлює, що її батька вже немає? Страшно уявити, що було б, аби не такі захисники, як Вадим. Цвіт нації, хлопчина, якому б ще жити й жити. У своєму молодому віці він був командиром, десантником, завжди попереду, і навіть у тій військовій машині зі своїми побратимами також був спереду”.

Почесно відкрили меморіальну дошку дружина Вадима Анастасія разом із донькою Ангеліною та батьки захисника Людмила й Федір. Наприкінці присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

Однокласниця Вадима Людмила Анцерова поділилася спогадами

Кілька слів сказав майор Андрій Загнойко

На відкриття меморіальної дошки зібралися найближчі

У Вадима Ткаченка залишилася дружина, донька та батьки

Відкрили дошку дружина, донька та батьки захисника

Присутні поклали квіти

Вадим Ткаченко загинув у 25 років

Нагадаємо, що 3 липня у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Олексієм Рибкою. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору