Переяслав Перейти на сайт

Starlink, маскувальні сітки та їжа: чим волонтери із Переяслава допомагали захисникам останнім часом

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

6 липня голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб повідомив, що передав комплект гуми для бійців 464 стрілецького батальйону, які боронять рубежі на Донецькому напрямку.

7 липня повідомив, що відправив військовим Starlink. “Завдяки вашим донатам ми змогли зробити це в дуже короткі терміни. Від ГО, і від себе особисто, щиро дякую всім, хто розуміє реалії сьогодення і складність ситуації на фронтах”, – написав волонтер.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

7 липня очільниця волонтерського об’єднання Жанна Федорук повідомила, що 26 червня волонтерки передали на Слов’янський напрямок для воїнів 106 бригади “Київської Русі” 5 ящиків з готовими стравами. А 3 липня передали землякові-захисникові Білодіду Сергію та його побратимам в 43 бригаду 4 ящики з готовими стравами, гігієною та засобами від комах.

Також 7 липня волонтерки ВО “Переяслав” розфасували 102 пакунки сухих перекусів з енергетичними батончиками, спакували все в ящики з екочаями та приготували 25 пакетів картоплі з м’ясом. “Просимо і наших господинь громади поки є свіжі овочі робити салати, ікру, варення в малих баночках (можемо дати баночки і кришки), щоб передавати нашим воїнам на передову”, – написала Жанна Федорук.

9 липня волонтерки спакували та передали 10 ящиків допомоги для воїнів на Куп’янський напрямок. А саме 6 ящиків з готовими стравами, соусами від ПП “Фудлайн Продакшн” та салатами, 2 ящики з гігієною, 2 ящики з сухими перекусами, екочаями, кавою та шоколадом.

Цього ж дня спакували 13 ящиків різних гостинців для воїнів 3 ОШБр, 2 штурмового батальйону та захисника Юрія Козаченка. А саме 6 ящиків готових страв з соусами, кабачковою ікрою, варенням та салатами, медом з горіхами. Та 1 ящик з наметом від родини Мартинових. Також 3 ящики з гігієною, вологими серветками, душами, сушарами та засобами від комарів. Ще в один ящик поклали носки, футболки, нижню білизну, пояси для спин і москітні сітки. Та 2 ящики з сухими перекусами з кавою, какао та ліками.

“НЕСКОРЕНІ”

Очільниця волонтерської команди “Нескорені” Ольга Дрига повідомила, що 4 липня волонтерки зібрали та передали Переяславські посилки підтримки для 3 штурмової бригади, а також захиснику-земляку, який приїхав додому на дуже короткий час.

Цього ж дня сповістила, що волонтерки закрили запит захисників на енергетичні суміші, каші швидкого приготування та маскувальні сітки, які надали волонтерки клубу “Трубайлівка”.

6 липня повідомила, що волонтерки передали посилки підтримки зі стравами швидкого приготування земляку-захиснику Олександру Розовику, який повертався до побратимів на схід.

Цього ж дня повідомила, що нещодавно волонтерки передали посилки підтримки зі стравами швидкого приготування і маскувальні сітки від клубу “Трубайлівка” захиснику-земляку на Донецький напрямок.

Нагадаємо, що жителі Переяслава також можуть допомогти військовим. Актуальні збори – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.