ЖИТТЯ

Випускниця університету Переяслава Тетяна Сова-Ріжко поїде на Олімпіаду в Парижі

Борчиня Тетяна Сова-Ріжко представить Україну на Олімпіаді. Вона навчалася в університеті Переяслава.

Випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Сова-Ріжко стала призеркою чемпіонату Європи з боротьби у румунському Бухаресті. Вона здобула “срібло” в олімпійській ваговій категорії до 68 кілограмів. Тепер візьме участь у Олімпійських іграх-2024 у Парижі (Франція). Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

“Після успішного проходження ліцензійних турнірів Тетяна Сова-Ріжко виборола можливість взяти участь в Олімпійських іграх-2024 та представляти Україну”, – йдеться у повідомленні.

На Олімпіаду в Париж також поїде випускниця УГСП Аліна Грушина-Акобія. Вона представить Україну в боротьбі вільним стилем у ваговій категорії до 57 кілограмів.

Додамо, що магістр-випускник фізфаку переяславського університету Дмитро Ловчинський завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у заключному відбірковому турнірі у тайландському Бангкоку. У статусі чинного чемпіона світу Україну на літніх Олімпійських іграх представлятиме сковородинівець-плавець Владислав Бухов, відібравшись в 50-метрівці вільним стилем.

Олімпійські ігри-2024 триватимуть із 26 липня до 11 серпня. Затверджено склад офіційної делегації національної збірної України. Серед них – 140 спортсменів та спортсменок, 12 спаринг-партнерів та альтернативних спортсменів й 95 тренерів.

Нагадаємо, що днями Карина Тищенко та Владислав Ємець із Переяслава посіли призові місця на Кубку України з легкої атлетики. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору