ЖИТТЯ

Історичне “золото” з плавання, успіхи боксерів та шахістки, футзальна інтрига: що було цікавого у спорті на Переяславщині

Чим жила спортивна Переяславщина протягом останніх днів? Інформатор зібрав головне.

Студент переяславського університету здобув історичне “золото” на чемпіонаті світу з плавання. Боксери та шахістка із Переяслава успішно виступили на чемпіонатах Київщини. А в першості Переяславщини з футзалу чемпіон визначиться лише в останньому турі. Інформатор розповідає про головні спортивні події, які трапились останніми днями.

У Досі (Катар) на чемпіонаті світу з плавання на дистанції 50 метрів вільним стилем українець, магістр першого року навчання факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Владислав Бухов показав найкращий результат. Про це повідомили на сайті вишу.

За даними видання NV, у фіналі він подолав дистанцію 50 метрів вільним стилем за 21,44 секунди, випередивши срібного призера з Австралії Камерона Макевоя на 0,01 секунди, а бронзового призера, британця Бенджаміна Прауда – на 0,09 секунди.

Бухов приніс Україні першу медаль в історії на цій дистанції, вирвавши “золото” завдяки шаленому фінішному ривку. Ця нагорода стала першою для України на цьому чемпіонаті світу.

15-17 лютого у Борисполі тривав чемпіонат Київської області з боксу серед юніорів. Боксери Переяславської ДЮСШ та КБ “Боєць” показали гарні результати. Про це повідомив тренер Олександр Смірнов.

Зокрема, Влад Польовий та Роман Кутовий посіли другі місця. Станіслав Духновський, Максим Карнарук, Станіслав Дудка та Олександр Скряга стали третіми у своїх категоріях.

Переяславка Ангеліна Мисан (11 років) посіла друге місце на чемпіонаті Київської області з шахів серед дівчат до 14 років. Він тривав у Бучі протягом 16-18 лютого. Про це повідомив тренер Василь Гречко.

На шляху до медалі Ангеліна зіграла 10 партій (40 хв. на партію + 30 сек. на кожен хід), з яких перемогла у 8.

18 лютого відбувся дев’ятий тур чемпіонату Переяславщини з футзалу. У вищій лізі “Антарес” із Вовчкова мав нагоду оформити чемпіонство, але поступився університетському “Матадору” 2:3 й зберіг інтригу до останнього туру. А от матч між командами BOSS та ДЮСШ “Дівички” перенесли на наступну неділю, 25 лютого.

Результати дев’ятого туру такі:

Вища ліга

  • “Матадор-Університет” (Переяслав) – “Антарес” (Вовчків) 3:2
  • BOSS (Переяслав) – ДЮСШ “Дівички” – перенесено на 25 лютого

Перша ліга

  • “Бурти” (Переяслав) – “Farmer’s food” (Переяслав) 4:1
  • Мирне (Вороньківська ТГ) – Вовчків (Переяславська ТГ) 6:6

17 лютого в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі провели відкритий кубок міста з футзалу серед ветеранів віком понад 60 років. Назвали турнір “Переможемо разом”. За коловою системою змагалися команди з міст Гребінка, Баришівка, Яготин та Переяслав. Про це повідомили на сайті Переяславської міськради.

Перемогу здобула команда з Баришівки. Другими були переяславці, третіми – команда з Гребінки. Призерів нагородили медалями, грамотами та кубками. У всіх командах відзначили найкращих гравців, ними стали Анатолій Таран із Баришівки, Юрій Нестеренко з Переяслава, Володимир Титаренко з Гребінки, Олег Костина з Яготина.

Нагадаємо, що нещодавно на чемпіонатах Київщини з боксу та таеквон-до переяславці посідали призові місця. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору