ЖИТТЯ

Тепловізор, дрон, Starlink, мотопомпа: як у Переяславі волонтери допомагають захисникам

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів передали захисникам багато допомоги та необхідних речей: Starlink, тепловізор, насос для води, теплі речі, смаколики, хімічні грілки та інше. Деталі розповідає Інформатор.

ВО “Переяслав”

Волонтерське об’єднання “Переяслав” на запит захисників придбало мотопомпу та Starlink. З 29 січня по 1 лютого вдалося зібрати 28 тисяч 650 гривень. На Starlink витратили 19 тисяч 597 гривень 50 копійок, а на насос для води 6 тисяч 90 гривень 30 копійок. Також на зібрані гроші закупили 3 пачки паперу-самоклейки на етикетки для реторт-пакетів. Окрім цього закупили складові на мазь “Зимовий захист”.

Очільниця цієї організації Жанна Федорук 15 лютого повідомила, що воїну-земляку в напрямку Слов’янська відправили 4 коробки смаколиків і не тільки: там – капусняк, суп харчо, гороховий суп, гречана каша, картопля, сухі перекуси, мед з горішками, імбир з лимоном, сало з часником, еко-чаї, а також теплі балаклави, рукавиці, різні креми, термоустілки, вологі серветки, спиртові свічки, розігрівачі для їжі в пакетах.

18 лютого волонтерки ВО “Переяслав” розфасували 223 сухі перекуси, 26 пакетів еко-чаю “Вітамінчик”, 25 пачок солоних перекусів з бужениною та тушкованим салом, 84 пакети різних каш з м’ясом, 80 пакетів борщу з квасолею, капусняк та суп харчо. А ще приготували 15 баночок салату з буряка, 27 баночок горішків з медом, цукати з гарбузів, яблучні чипси, моркву по-корейськи, сушені горішки, буженину на засмажку, насушили сала, запакували гарбузове насіння. Окрім цього придбали для захисників енергетичні батончики.

Згодом Жанна Федорук повідомила про закриття збору на інверторний генератор для Starlink. “Дякую всім, хто підтримав цей збір. Молодці, завдяки нам у хлопців працюватиме зв’язок!”, – написала вона. Вдалося зібрати 12 тисяч 537 гривень на картку та ще 1 тисячу 200 гривень готівкою. За ці гроші волонтери також придбали мастило для генератора.

ГО “4.5.0. Переяслав”

Волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” передала 7 ліжок стандарту НАТО для одного з підрозділів, який виконує бойові завдання на Донецькому напрямку. “Висловлюю величезну подяку за надані ліжка та постійну допомогу й підтримку колективу і безпосередньо начальнику Центр зв’язку та управління ДСНС України в місті Переяслав. Ви постійно тримаєте руку на пульсі”, – написав голова ВО Руслан Стародуб.

Також завдяки медичному фонду “БФ “Здорові” волонтери змогли надати допомогу тяжко пораненим військовослужбовцям 137-го батальйону ТрО. За запитом надали 6 коробок з необхідними засобами.

Ця ж організація доставила волонтерський вантаж в один із шпиталів: нижню білизну, футболки, кофти, фліски, светри, штани, взуття, шкарпетки та інше.

Учні академічного ліцею імені Івана Мазепи, які минулого тижня на ярмарку зібрали та передали волонтеру 38 тисяч гривень на тепловізор, додали ще 20 тисяч гривень. Тепловізор вже передали військовим разом із гостинцями. А залишок від збору (9 тисяч гривень) додадуть для закупівлі зарядної станції EcoFlow на запит захисника-земляка.

Руслан Стародуб подякував дітям, батькам та колективу дитсадка “Берізка” за каву, чай та смаколики, які також відправили воїнам.

Інна Марченко

Волонтерка Інна Марченко повідомила, що ще 24 січня військовим відправили FPV-дрон. “Дякую всім за допомогу, хлопці отримали. Але тільки кілька днів тому змогли записати відео, тяжко там…”, – написала волонтерка.

“Нескорені”

Волонтерська команда “Нескорені” відправила “Переяславські посилки підтримки” на важкі напрямки фронту. “На жаль, не до місць, де перебувають воїни – там вже “Нової пошти” немає. Сьогодні найважче емоційно відправлення за весь час. Старлінк придбано, вислано! Бережіть себе захисники”, – написала волонтерка Ольга Дрига.

Також волонтерки відправили військовим на три напрямки лимонно-імбирну вітамінну суміш, більше тисячі розпалювачів, 6 кілограмів в’яленої риби, в’язані шкарпетки, страви швидкого приготування, кашу, термошкарпетки, різні смаколики, хімічні грілки, дитячі вироби, малюнки та багато іншого.

Нагадаємо, що днями ми записали велике інтерв’ю із найвпливовішою людиною Переяслава у 2023 році Русланом Стародубом. Читайте його за посиланням.

Фото: Facebook-сторінки Жанни Федорук, Руслана Стародуба, Ольги Дриги 

Відео: Facebook-сторінка Інни Марченко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору