ЖИТТЯ

У Переяславській громаді понад 4 тисячі переселенців: планують створити раду, яка з ними працюватиме

У Переяславській громаді планують створити раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Що це та навіщо?

19 лютого у Переяславі в Центрі соціальних служб провели зустріч із переселенцями задля розробки плану щодо створення у громаді ради з питань внутрішньо переміщених осіб. У планах – організація навчання членів ради, визначення напрямів і пріоритетних завдань, розроблення заходів. Про це повідомили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор.

У повідомленні йдеться, що у Переяславській громаді на обліку перебуває 4 тисячі 216 внутрішньо переміщених осіб. Створення ради має сприяти розробленню алгоритмів підтримки, адаптації та інтеграції ВПО, покращенню взаємодії між владою, громадськими й міжнародними гуманітарними організаціями.

Серед повноважень майбутньої ради – підтримка у реалізації прав ВПО на забезпечення житлом, працевлаштування, освіту, медичне обслуговування, співпраця з благодійними та громадськими організаціями щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб, надання міській раді та виконавчому комітету пропозицій зі створення місцевих програм для їх підтримки.

“Рада буде платформою для комунікації та інструментом, що сприятиме розвитку ефективних механізмів використання потенціалу ВПО у громаді. Значний відсоток людей залишиться жити у Переяславі. Для них має бути доступною не тільки соціальна підтримка, вони мають брати активну участь у місцевому самоврядуванні”, – зазначила заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко.

Нагадаємо, що 19 лютого у Переяславі провели літературну зустріч до Міжнародного дня рідної мови. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору