ЖИТТЯ

Похорон у день народження: у Переяславі попрощалися із захисником Сергієм Тарасюком

У Переяславі попрощалися із військовим Сергієм Тарасюком. Він загинув на війні.

17 липня у Переяславі попрощалися із солдатом Збройних сил України Сергієм Тарасюком. Він загинув 12 липня під час виконання завдань біля населеного пункту Сіверськ Бахмутського району. Служив механіком-водієм розрахунку артилерійського самохідного взводу. Йому навічно залишилося 30 років. Поховали воїна на Підварському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

У Храмі святого Володимира священники провели заупокійну літургію. В останню путь захисника проводили понад 100 людей. Серед них були найрідніші захисника – мама, син, – а також друзі та небайдужі жителі Переяслава. Під час прощання рідні не відходили від домовини.

Сергій боронив Україну разом зі своїм братом. За кілька днів мав піти у відпустку, рідні чекали його на 31-й день народження, який припав саме на 17 липня. Але він повернувся додому “на щиті”.

Після літургії велика колона із людей та автомобілів рушила на кладовище. Люди виходили з автомобілів та магазинів, аби вшанувати воїна. На цвинтарі від побратимів та командування сину Сергія Тарасюка вручили мотиваційний стяг 43-ї окремої артилерійської бригади.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “131-й воїн, який загинув на Переяславщині. Сьогодні всі рідні мали би вітати його з днем народженням, йому залишився назавжди 31 рік. Як пережити це страшне горе матері, брату, який сьогодні на війні має велике почуття злості та ненависті до ворога? Я знаю точно, що помста за брата буде”.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Стриженко сказав: “Немає більшої хоробрості – забути про страх і стати на захист всіх нас та рідної землі. Щодня ми з болем та тривогою дивимося на лінію фронту і бачимо тонку грань, яка відділяє життя від смерті”.

Військовослужбовиці, з якими Сергій захищав Україну, розповіли: “Він був мужнім, безстрашним. Бог його беріг. Сергій бував у таких ситуаціях, у яких люди не виживають, але він тримався”.

Нагадаємо, що 3 липня у Переяславі попрощалися із військовим Олексієм Рибкою. Деталі – тут.

Вікторія Холошевська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору