ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік вбив сокирою жінку, а тіло викинув у вигрібну яму: його засудили на 8 років

На Переяславщині чоловік зарубав сокирою жінку, з якою випивав. Його позбавили волі на 8 років.

26 січня близько 22:30 у Світанку (Циблівська ТГ) чоловік 1964 р.н. за місцем свого проживання разом із знайомою, місцевою жителькою 1964 р.н., розпивав алкоголь. Під час сварки, яка виникла та переросла у бійку, завдав їй понад 14 ударів сокирою по голові та руках. Вона отримала множинні рани голови, відкриту черепно-лицьову травму, рубані рани кисті. Від отриманих травм померла на місці. Наступного дня правоохоронці виявили тіло у вигрібній ямі. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 19 липня.

Обвинувачений у суді розповів, що 22 січня у нього був день народження, який він святкував вдома разом зі знайомою. Чотири дні вони вживали горілку, дивились телевізор та спали. 26 січня посварились через побутові питання (конкретну причину конфлікту не пам’ятає). Сказав, що спочатку бив жінку руками по голові та тулубу. Коли вона впала на підлогу, взяв із веранди сокиру та бив вже нею. Після цього залишив її лежати на підлозі та пішов спати.

Прокинувшись, побачив жінку на підлозі в крові, зрозумів, що вона мертва. Вирішив витягти її в сад та кинути в яму. Тіло скинув, але не встиг його приховати, бо приїхала поліція. 27 січня о 13:30 його затримали правоохоронці.

Додав, що коли вчиняв злочин, був у стані, за якого не може пригадати, що конкретно усвідомлював. Саму подію пам’ятає уривками.

Обвинувачений визнав свою вину, щиро розкаявся та в судовому засіданні висловив жаль із приводу вчиненого. Втім, перед постраждалою стороною не вибачався та не виявляв жодних намірів відшкодувати збитки. Тож обставин, що пом’якшують покарання, суд не встановив.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. До терміну зарахували його перебування під вартою із 27 січня.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, що 28 липня на Переяславщині жінки скаржились поліції на п’яних чоловіків. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору