Переяслав Перейти на сайт

На Переяславщині двоє чоловіків завдали збитків державі на понад 170 тисяч гривень, незаконно виловлюючи рибу

На Переяславщині чоловіки виловлювали рибу, завдавши державі збитків на понад 170 тисяч. Як їх покарав суд?

1 квітня працівники сектору водної поліції на Канівському водосховищі річки Дніпро біля села Циблі (Циблівська ТГ) виявили 49-річного та 51-річного чоловіків із Житомирської області, які порушували правила рибальства, використовуючи заборонені знаряддя лову. Вони виловлювали рибу з гумового човна за допомогою чотирьох сіток. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 10 липня.

У такий спосіб порушники незаконно виловили 101 сріблястого карася вартістю 1581 гривня за штуку, 2 окунів вартістю 3162 гривні за штуку, 1 плітку вартістю 1564 гривні та одного водного рака вартістю 3332 гривні. Заподіяли істотну шкоду Циблівській сільській раді на 170 тисяч 901 гривню.

20 червня прокурор та обвинувачені уклали угоду про визнання винуватості. Суд її прийняв – визнав чоловіків винними у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду) та призначив покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік. Але звільнив від відбування покарання та призначив іспитовий термін 1 рік. Також стягнув на користь держави за процесуальні витрати із залучення експерта по 4 тисячі 543 гривні з кожного.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, що 31 липня у Переяславі жінка перерахувала шахраям понад 7 тисяч гривень. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.