ЖИТТЯ

Державний прапор над Переяславом здійняли школярі Софія Заболотна та Ілля Мисан: їм вручили паспорти

На центральній площі Переяслава провели урочистості до Дня Державного прапора України. Як це було?

23 серпня на центральній площі Переяслава провели урочистості з нагоди Дня Державного прапора України. Близько пів сотні містян разом заспівали Гімн України та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. З патріотичним танцем виступив хореографічний ансамбль “Вольтаж”. Двом містянам вручили паспорти громадян України. Про це повідомляє Інформатор.

Підняли прапор України учениця 9-го класу Переяславської гімназії №5 Софія Заболотна і учень 9-го класу Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха Ілля Мисан. Згодом міський голова Переяслава Вячеслав Саулко почесно вручив їм паспорти громадян України.

“Державний гімн і герб, українська вишиванка, Державний прапор – це і є генетичний код нашої нації. Державний прапор України сьогодні майорить у всьому світі. Це наш символ свободи, незламності та віри в перемогу. Я дякую всім захисникам, які на своїх плечах носять шеврони саме українського прапора. Ми живемо цим символом”, – сказав Саулко.

До слова запросили учасника АТО, капітана 2 рангу Сергія Пономаренка: “Нехай наш стяг завжди буде символом єдності, сили та незламності духу української нації. Я моряк, і скажу вам, що найбільше прапорів саме у нас. На кожному катері, навіть невеликому, чи кораблі до 90-та різних символів, прапорів. Є спеціальна посада – сигнальщик, він оперує в морі та кожен ранок, як сходить астрономічне сонце, підіймає Державний прапор, а на заході – спускає”.

Із піснею “Моя Україна” наостанок виступила Юлія Шинкар.

З патріотичним танцем виступив хореографічний ансамбль “Вольтаж”

Містяни разом заспівали Гімн України та вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання

На центральній площі Переяслава провели урочистості з нагоди Дня Державного прапора України

Підняли прапор України учні 9-го класу Софія Заболотна та Ілля Мисан

Вячеслав Саулко привітав присутніх зі святом

На урочистостях були працівники ДСНС

Вячеслав Саулко почесно вручив паспорти громадян України

До слова запросили учасника АТО, капітана 2 рангу Сергія Пономаренка

Державний прапор України підняли над Переяславом

Із піснею “Моя Україна” виступила Юлія Шинкар

Нагадаємо, як відзначали День Державного прапора України у Переяславі минулого року. Матеріал – за посиланням.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору