ЖИТТЯ

На центральній площі Переяслава державний прапор здійняли військові

На центральній площі Переяслава провели урочистості до Дня Державного прапора України. Як це було?

23 серпня на центральна площі Переяслава провели урочистості з нагоди Дня Державного прапора. Разом заспівали Гімн України та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Чотирьом містянам вручили паспорти громадян України. Про це повідомляє Інформатор.

Підняли прапор України заступник командира військової частини А-4659 з морально-психологічного забезпечення, капітан Ігор Басов та заступник командира другої стрілецької роти військової частини А-4659, молодший лейтенант Костянтин Каташвілі.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко привітав присутніх зі святом та нагадав, що лише із Переяславщини на фронті загинули понад 70 воїнів. “Я сьогодні дякую усім матерям, усім волонтерам, усім нашим жителям, які щоденно своєю працею допомагають нашим Збройним силам”, – сказав Саулко.

Чотирьом жителям Переяслава мер вручив паспорти громадян України. Їх отримали:

  • Давід Пастухов, учень 9 класу Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха;
  • Сергій Чаплигін,  учень 9 класу Переяславської гімназії №1;
  • Софія Дрига, учениця Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи;
  • Вероніка Березюк, учениця 9 класу Переяславської гімназії №5.

До слова запросили старшого офіцера відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, капітана Андрія Загнойка: “Вже 19 років ми святкуємо День прапора, але за ці 19 років прапор ніколи не значив для нас більше, ніж зараз. Тепер у всьому світі український прапор є символом свободи, незламності і міцного духу. Тисячі воїнів поклали своє життя за нашу свободу, незалежність, за право бути українцем”.

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур зазначив: “Ми маємо цінувати нашу державну символіку і те, що у нас є. Ми повинні мати свою історію, тому що нам довго її перекреслювали і писали зовсім інші люди. Ми маємо плекати та відновлювати свої культурні традиції. Ми повинні відчувати і бути українцями”.

Із піснею виступили Софія Леонова та Єлизавета Хандошко.

Четверо переяславців урочисто отримали паспорти громадян України

У День прапора вбиралися відповідно

Виступив представник військкомату Андрій Загнойко

Ректор університету Віталій Коцур закликав не забувати свою історію

Пісню виконала Єлизавета Хандошко

На захід зібралася понад сотня людей

Нагадаємо, що 23 та 24 серпня у Переяславі відзначають День прапора та День Незалежності. Як саме, дізнавайтесь за посиланням.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору