ЖИТТЯ

“Фото та квіти – це моя відрада”: у Переяславі відкрили виставку знімків Ніни Захарчук

До Дня Державного прапора та Дня Незалежності України у Переяславі відкрили виставку фото. Їх створила Ніна Захарчук.

23 серпня до Дня Державного прапора та Дня Незалежності України у сквері “Серце Переяслава” відкрили виставку “Краса землі Переяславської”. Створена вона з майже сорока фото історикині та етнографині, колишньої завідувачки музею Шолом-Алейхема зі 31-річним стажем Ніни Захарчук. Про це повідомляє Інформатор.

На виставці представили фото квітів та різноманітних композицій з фруктів чи інших атрибутів. Ніна Захарчук поділилась, що почала складати букети з власноруч вирощених у саду квітів, коли її чоловік тяжко захворів, а фотографувати любила і вміла завжди: “Коли захворів мій чоловік, я знайшла відраду у квітах – робила фото букетів, композицій і приносила йому. 7 років я майже весь час була вдома, на своєму подвір’ї, тоді і навчилась бачити у кожній квітці щось цікаве. Так захопилась фотографуванням. У мене є серія фото “Квіти рідної землі” – там зібрані польові квіти, навіть цвіт кукурудзи, картоплі, гороху і подорожника. Ця виставка така дорога моєму серцю! Найбільше люблю соняшники та маки, їхніх фото в мене ого-го як багато”.

Колега Ніни Захарчук Наталія Заїка додала: “У нашому місті запрацював центр життєстійкості, тож ми показуємо цю стійкість через виставку. Люди проходять і усміхаються. Інколи так не вистачає добра, яке бачить Ніна Олександрівна. Хлопці у важких боях, а ми маємо триматися тут – рука за руку, серце до серця, і до перемоги. До того ж, Ніна Захарчук – це велика патріотка України, вона постійно робить донати та збирає для ЗСУ. Кожного ранку ми збираємо кошти біля Вознесенського собору та щомісяця відправляємо їх на фронт”.

Виставку фото прикрашав прапор. Як сказала його власниця Світлана Шевченко, на ньому зібрані підписи військових, починаючи з 2014 року. Першими на ньому розписались захисники Маріуполя.

У сквері “Серце Переяслава” відкрили виставку “Краса землі Переяславської”

Виставку фото прикрашав прапор, на ньому зібрані підписи військових, починаючи з 2014 року

Виставка створена з колекції фото Ніни Захарчук

Всі квіти на фото Ніна Захарчук виростила власноруч у своєму саду

На виставці представили фото квітів та різноманітних композицій з фруктів чи інших атрибутів

Виставка зібрала чимало усміхнених людей

Нагадаємо, що 23 серпня зранку на центральній площі Переяслава Державний прапор здійняли школярі. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору