ЖИТТЯ

У Переяславі збирають російські книжки на переробку: так допомагають ППО

В університеті Переяслава збирають російські книжки. Їх здадуть на макулатуру, а гроші передадуть ЗСУ.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі ініціював локальний збір російських книжок на переробку. Таким чином підсилив загальнонаціональну ініціативу книгарні “Сенс на Хрещатику” та ГО “Україна без сміття”. Зібрані книжки передадуть на переробку картонно-паперовому комбінату. Усі виручені від макулатури кошти спрямують на підтримку фонду “Гуркіт”. Він планує зібрати понад 7 мільйонів гривень на мобільну станцію ППО MECHATRONICS для 101-ї бригади ППО. Про це повідомили на сайті переяславського університету, передає Інформатор.

“Хоч і з певним запізненням, починаємо локальну акцію, аби підсилити важливу загальнонаціональну ініціативу. Робимо це у відповідь на запит, який отримали від сковородинівців та містян після акції зі збору книг для бібліотек деокупованих територій. Разом з тим, переконані, що російськомовній літературі не місце на книжкових полицях українців, переяславців. Зголошуйтесь та позбувайтесь зайвого з предметною користю для війська”, – зазначили ініціатори акції в Переяславі.

До слова, акція відбувається за ініціативи мовного омбудсмена університету, відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, молодіжного центру “Зустріч”, бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі та за особистої підтримки ректора Віталія Коцура.

Усі охочі здати російські книжки, журнали, каталоги, брошури та іншу паперову продукцію можуть принести їх у такі місця:

  • Університет Григорія Сковороди в Переяславі, вул. Сухомлинського, 30 (корпус №2, аудиторія 102а, офіс відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю)
  • Молодіжний центр “Зустріч”, Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, 81
  • Книгарня “Сенс на Хрещатику”, Київ, вул. Хрещатик, 34 (перший поверх)
  • Станція “Україна без сміття”, Київ, вулиця Саперно-Слобідська, 25/4.

Нагадаємо, що нещодавно у рубриці “Інформатор вихідного дня” ми розповідали про роман Стівена Кінга “Мізері”. Відгук – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору