ЖИТТЯ

В університеті Переяслава зібрали понад сотню книг для гуманітарних штабів міст, де проживають переселенці

В університеті Переяслава зібрали понад сотню книг для гуманітарних штабів міст, де проживають внутрішньо-переміщені особи. 

На початку березня Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до Всеукраїнського збору книжок “Вільні читають українською” з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Протягом кількох тижнів сковородинівці акумулювали понад сотню книг, частину з яких вже передали до гуманітарного хабу Лисичанської міської військової адміністрації. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Мовний омбудсмен переяславського університету Максим Левченко розповів, що на прохання щодо поповнення бібліотечних фондів у місцях де найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек одразу ж відгукнулися десятки сковородинівців:

– Я був приємно здивований тим, що вже у перший день після анонсу та старту акції до точки збору почали стікатися десятки книжок. І не аби яких, а найактуальніші та найулюбленіші читацтвом романи того ж Шкляра, Андруховича чи Дашвар; змістовні дитячі книги, періодика, наукові монографії, довідкова література та багато іншого. Збір істотно підкріпили книжкові внески ректора Віталія Коцура, книгозбірні університету, співробітників Олени Усик та Андрія Вовкодава, студентки Софії Пекарської, викладачок Людмили Довбні та Тамари Товкайло, Марії Пангелової та ще багатьох людей доброї волі. Кілька десятків позицій з дому передав і я особисто.

Також Максим зазначив, що спершу книги планували передати Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці, яка була у списку від Секретаріату Уповноваженого з державної мови. Згодом, при спілкуванні з директоркою закладу, виявилося, що нині він не має свого власного приміщення. Відтак домовилися розподілити ці книги між гуманітарними штабами міст, де нині проживають внутрішньо-переміщені особи. Днями перший пакунок книг надіслали до Звягеля на Житомирщині – нині там розміщено гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації. Вони вже отримують популярність у внутрішньо-переміщених читачів. На черзі пакунки іншим штабам та закладам.

У проєкті ще можуть взяти участь всі охочі. Збір книжок триватиме до травня. Книги слід приносити у офіс Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету та у відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю (другий корпус університету). Більше деталей, зокрема щодо утворення локальних точок збору в інших мікрорайонах міста, можна отримати за телефоном: (063) 727-59-87 (Максим)

В Університеті Переяслава зібрали понад сотню книг для гуманітарних штабів міст, де проживають переселенці

Ректор університету Віталій Коцур також долучився до ініціативи

Перший пакунок книг надіслали до Звягеля на Житомирщині

Нагадаємо, що у рубриці “Переяслав у деталях” ми розповідали про місце, де вирує студентське життя. Детальніше – тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору