ЖИТТЯ

Дениса Денисюка із Переяславщини посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня

Денису Денисюку посмертно присвоїли орден “За мужність” III ступеня. Що про нього відомо?

Молодшого сержанта Національної гвардії України Дениса Денисюка із села Світанок (Циблівська ТГ) посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня. Про це йдеться в указі президента України №573 від 23 серпня, передає Інформатор.

Він загинув 11 квітня цього року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Дронівка Бахмутського району, що на Донеччині. Йому було 35 років.

Денис Денисюк народився 24 липня 1988 року у Красилові, що на Хмельниччині. Був первістком серед п’яти синів у родині. Згодом сім’я переїхала до Студеників, там Денис закінчив школу. Після цього відслужив у армії, працював менеджером та служив у Державній службі охорони.

Пішов добровольцем у перші дні повномасштабної війни. Стояв на захисті летовища “Бориспіль”. Згодом з боями пройшов Запорізьку, Донецьку, Луганську області. Був командиром зенітного ракетного відділення ракетного артилерійського дивізіону НГУ. Побратими дали йому псевдо “Денвер”. Загинув під час ворожого артилерійського обстрілу. Його поховали у Світанку 17 квітня.

У воїна залишилася дружина, дві доньки від першого шлюбу та два сини.

Для довідки. Орден “За мужність” ІІІ ступеня – українська державна нагорода, що вручається військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів та іншим особам за проявлені ними героїзм і мужність при порятунку людей, а також при порятунку матеріальних цінностей, за героїзм і мужність у боротьбі зі злочинністю, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні службового, військового або громадського обов’язку в умовах, які пов’язані з ризиком для життя.

Нагадаємо, що 27 серпня на війні загинув Роман Шаповал із Переяслава. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору