ЖИТТЯ

“Він був для мене всім”: Переяславщина прощається із молодшим сержантом Нацгвардії Денисом Денисюком

Переяславщина прощається із Денисом Денисюком. Він загинув на війні.

17 квітня на Переяславщині прощаються із молодшим сержантом Національної гвардії України Денисом Денисюком із села Світанок (Циблівська ТГ). Він загинув 11 квітня під час артилерійського обстрілу біля населеного пункту Дронівка Бахмутського району, що на Донеччині. Навіки 35-річного воїна поховають на цвинтарі у Світанку. Про це повідомляє Інформатор.

У Свято-Володимирському храмі Переяслава священники провели літургію. Сюди пам’ять воїна прийшли вшанувати близько пів сотні людей: побратими, знайомі, друзі, родичі, волонтери, представники місцевого самоврядування. Дружина, мама та діти не могли стримати сліз.

Дружина Світлана поділилася, яким навічно запам’ятає Дениса: “Найкращим у світі чоловіком. Він мене так любив… І я його також. Він казав, що ніколи нас не залишить. Він мені обіцяв, що повернеться живим. Він був найкращим, яким тільки можна бути у світі. Він для мене був усім: і батьком, і мамою, і братом, і чоловіком, і другом”.

“Він і досі стоїть у мене перед очима. Я пам’ятаю його учнем, потім уже дорослим чоловіком, знаю його воїном, тепер увесь світ знатиме його Героєм. З таких хлопчиків виростає наша міць, у них наша надія і жодна їхня жертва не марна, допоки стоїть Україна! А вона стоятиме вічно, бо такі Герої берегтимуть її і у Небесному війську”, – процитували у Facebook голову Студениківської громади Марію Лях.

Також у повідомленні Студениківської громади йдеться, що Денис Денисюк народився 24 липня 1988 року у Красилові, що на Хмельниччині. Був первістком серед п’яти синів у родині. Згодом сім’я переїхала у Студеники, там Денис закінчив школу. Після цього відслужив у армії, працював менеджером та служив у Державній службі охорони.

Пішов добровольцем у перші дні війни. Про нього казали: “Денис добрий, як кусень хліба”, але ніхто не міг вмовити його не йти. “Це моє, я хочу там бути. Я нарешті знайшов своє покликання. Я – воїн. Закінчиться війна, вчитиму молодих військовій справі, навчу їх бути такими сильними, щоб жодна нечисть навіть не мріяла іти війною на Україну”, – казав він.

Денис Денисюк у перші дні війни стояв на захисті летовища “Бориспіль”. Згодом з боями пройшов Запорізьку, Донецьку, Луганську області. Був командиром зенітного ракетного відділення ракетного артилерійського дивізіону НГУ. Побратими дали йому псевдо “Денвер”. У воїна залишилася дружина, дві доньки від першого шлюбу та два сини.

Нещодавно Денис ініціював збір коштів на тепловізор. Тепер це збір його пам’яті. “Найбільше, що ми можемо зараз зробити, – це допомогти закрити цей збір. Збір пам’яті Дениса Денисюка “Денвера”, командира відділення полку “Азов”, який не залишився осторонь і з перших днів пішов на захист України та віддав своє життя за нашу з вами свободу”, – написав його брат Віталій.

Долучитися до збору можна, перерахувавши гроші на такі рахунки:

 

Нагадаємо, що 3 квітня у Переяславі поховали військового Андрія Канівця. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору