ЖИТТЯ

У Переяславі із воїном Сергієм Степаненком прощалися близько 400 людей, на кладовищі грав оркестр Нацгвардії

У Переяславі попрощалися із військовим Нацгвардії Сергієм Степаненком. Він загинув на війні.

17 квітня у Переяславі попрощалися із молодшим сержантом Національної гвардії України Сергій Степаненком. Він загинув 12 квітня під час виконання бойового завдання внаслідок мінно-вибухової травми біля населеного пункту Білогір’я, що на Запоріжжі. Йому було 39 років. Поховали воїна на Андрушівському кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

У церкві Святого Єфрема в тісному колі навколо воїна зібралися найрідніші, надворі ж натовп заполонив всю територію храму. Сліз не стримував ніхто. Дружина загиблого весь час гладила руки та обличчя чоловіка, а мати не відводила від сина очей.

Священник Дмитро Волошин розповів, яким був Сергій: “Він був найкращим прикладом, як любити свою Батьківщину. Зовсім нещодавно приїздив додому у відпустку, проживав найкращі моменти, був десь у Карпатах разом із сім’єю. Коли ж вона закінчилася, він не хотів повертатися, але, маючи відповідальність та обов’язок, повернувся туди, де потрібен. Я був знайомий із Сергієм, він жив на Андрушах, мав золоті руки, любив працювати. У нього навіть кличка була “Демон”, бо був дуже веселим, ніби такий обезбашений чоловік, який завжди жартував. Він відчував смак життя, друзі його просто обожнювали, бо був корінчиком всього доброго та позитивного. Навіть несмішний анекдот він міг розповісти так, що всім було смішно та приємно”.

Потім процесія вирушила на кладовище. Близько трьох десятків автомобілів колоною проводжали в останню путь полеглого воїна. Тіло Сергія везли в автівці з написом “На щиті”. На цвинтарі його зустрічали під супровід оркестру Національної гвардії України. Близько чотирьохсот людей створили живий коридор, стоячи на колінах, коли військового несли до місця поховання.

Секретарка Переяславської міської ради Лідія Оверчук сказала: “Сьогодні наша громада зібралася, тому що гине цвіт нації. Сергій любив життя, любив родину, любив Батьківщину. Він віддав найдорожче, що в нього було, за те, щоб ми жили під мирним небом. Нам потрібно пам’ятати це, бо, на жаль, герої вмирають”.

Товариш загиблого Анатолій розповів, що вдячний долі за те, що в його житті була така світла та весела людина, як Сергій: “Коли ми навіть зустрічалися десь в магазині та бачилися по кілька хвилин, він завжди був на позитиві. Той позитив якось передавався і мені. Те, що він заряджав всіх навколо, – це правда”. Йому було тяжко говорити, не міг стримати сліз.

Наприкінці присутні, вишикувавшись в одну велику чергу, ще двадцять хвилин по черзі підходили до труни військового та прощалися.

Сергій Степаненко служив авіаційним техніком 9 екіпажу 3 групи експлуатації та забезпечення безпілотних авіаційних комплексів спеціального призначення. У нього залишилась дружина, син, мати, батько, брати.

Нагадаємо, що 17 квітня на Переяславщині також прощалися із молодшим сержантом Нацгвардії Денисом Денисюком. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору