ЖИТТЯ

“Пішов заради майбутнього свого нещодавно народженого сина”: на Переяславщині прощаються із Андрієм Глобою

У Переяславі попрощалися із Андрієм Глобою. Він загинув на війні.

2 вересня на Переяславщині попрощалися зі старшим солдатом Збройних сил України Андрієм Глобою 1984 р.н. із Переяслава. Він загинув 26 серпня під час виконання завдання у зоні бойових дій у населеному пункті Черкаська Конопелька Курської області. Служив у лавах ЗСУ на посаді старшого навідника другого гранатометного відділення. Поховали його поруч із батьком на кладовищі села Пологи-Вергуни (Ташанська ТГ). Про це повідомляє Інформатор.

Зранку 2 вересня хтось вперше сів за парту або ж святкував початок останнього року у школі, та, на жаль, є й ті, для кого цей день наповнений болем та сльозами. Близько 10:30 понад сотня людей зібралась біля Храму Воскресіння Христового у Переяславі, щоб вшанувати пам’ять Андрія Глоби. Прийшли найрідніші – сім’я, близькі, побратими та чимало друзів і знайомих. У воїна залишились дружина Альона, яка недавно народила йому сина, мати та діти.

– Сьогодні ми проводжаємо тих, завдяки кому наші діти почули перший дзвоник і сіли за парти, аби вчитися, тих, завдяки кому ми працюємо на благо нашої України, тих, завдяки кому маємо можливість жити, – сказав священник Іван Бобітко. – Проводжаючи в останню путь, ми кажемо: “Дякую тобі, брате, за те, що віддав своє життя за нас! Ми горді, що маємо можливість жити у такий нелегкий, але державотворчий час!” Андрій знав, куди він іде, він знав, за що він іде. Пішов заради кожного з нас, заради майбутнього своїх дітей, заради свого нещодавно народженого сина.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав: “Ми маємо завжди пам’ятати подвиги та героїзм наших воїнів. Сьогодні мільйони українців пішли до школи навчатися. Та чи сталося б це без наших захисників, чи могли б вони вільно спілкуватися українською мовою та жити на цій землі? На жаль, ні. Вже не одне покоління потерпає від цього страшного ворога. Вони знищують нас, українців, – ми не потрібні їм на нашій землі. Як ніколи, ми повинні бути об’єднаними та підтримувати одне одного. А найголовніше – думати про всіх тих, хто нас захищає”.

Після літургії процесія вирушила у Пологи-Вергуни. Там Андрія Глобу й поховали.

Нагадаємо, що 30 серпня у Переяславі прощалися із лейтенантом Збройних сил України Романом Шаповалом. Деталі – тут.

Дарія Сухотенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору