ЖИТТЯ

У київському метро відновлять повноцінний рух синьою гілкою

У Київському метрополітені відновлять повноцінний рух поїздів між станціями “Героїв Дніпра” – “Теремки”. Деталі.

У четвер, 12 вересня, у Київському метрополітені відновлять повноцінний рух поїздів синьої гілки між станціями “Героїв Дніпра” та “Теремки”. У грудні минулого року метрополітен зупинив рух між станціями “Теремки” та “Либідська” через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між цими станціями. Витратили на це 383 мільйони гривень. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає Інформатор.

Увесь комплекс робіт тривав 9 місяців. На початку ж постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА повідомляла про ремонт протягом шести місяців.

За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, “Укртелекому” та інших. Розробили котлован глибиною понад 15 метрів, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. Посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 метрів). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

“Перегінний тунель між “Деміївською” – “Либідською” перебуває у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї”, – йдеться у повідомленні.

Також водночас із відновлювальними роботами провели експертні дослідження з визначення причин виникнення ситуації. Підтверджено, що це були окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

Нагадаємо, що відтепер українці можуть одружитися через “Дію”. Як це зробити, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору