ЖИТТЯ

У київському метро на півроку частково закривають рух на синій гілці: чому та навіщо

У Києві на півроку закрили кілька станцій метрополітену синьої гілки. Чому та для чого?

8 грудня Київський метрополітен зупинив рух між станціями “Теремки” та “Либідська” через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями. Попередньо ремонт триватиме близько шести місяців. Таке рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передає Інформатор.

“У зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” з 8 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями “Героїв Дніпра” та “Либідська”. Рух поїздів на відрізку між “Либідською” та “Деміївською” доведеться повністю зупинити до завершення робіт”, – йдеться у повідомленні.

У КП “Київський метрополітен” повідомили, що зупинка руху поїздів метро між станціями – вимушений крок. Адже через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Перегінні тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців та проводитимуться на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування, з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

У метрополітені зазначили, що станції метро “Деміївська”, “Голосіївська”, “Васильківська”, “Виставковий центр”, “Іподром”, “Теремки” цілодобово працюватимуть в режимі укриття.

Для забезпечення перевезень пасажирів вже передбачили та запустили маршрути наземним транспортом від станції метро “Теремки” до станції метро “Либідська”.

Нагадаємо, що 7 грудня в Україні зафіксували дефіцит електроенергії, проте графіки відключень не вводили. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору