Переяслав Перейти на сайт

Постраждала жінка, пошкоджені автомобілі та будинки: які наслідки повітряної атаки 16 вересня на Київщині

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Уночі 16 вересня російські війська атакували територію України 56-ма ударними БпЛА типу Shahed. Основний напрямок удару – Київщина. Сили ППО знищили 53 БпЛА у Київській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях. Ще три “шахеди” локаційно втрачені у кількох регіонах. Про це повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в регіоні влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не допустили. Внаслідок падіння уламків збитих цілей постраждала жінка, її госпіталізували. Зафіксували пошкодження 5 автомобілів та 5 приватних будинків. У них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи. У чотирьох районах виникли загоряння трав’яного настилу та лісової підстилки. Всі пожежі ліквідували.

У Київській міській військовій адміністрації сповістили, що ударні безпілотники прямували на столицю із різних напрямків і різними групами. Сили ППО знищили навколо столиці близько 20-ти БпЛА. За попередньою інформацією, у Києві минулося без постраждалих та руйнувань.

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що в області знищили 6 “шахедів”.

У Черкаській ОВА повідомили, що в області сили ППО знищили 9 ворожих БПЛА. Інформація про постраждалих чи руйнації інфраструктури не надходила.

Нагадаємо, що вночі 14 вересня росіяни випустили по Україні 76 безпілотників. Про наслідки – тут.

Фото: Національна поліція України (наслідки обстрілу Київщини)

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Vibеr.