Переяслав Перейти на сайт

Що сталося із двома песиками, яких викинули в полі у Переяславі: ця історія не залишить вас байдужими

Покинуті, хворі, проте врятовані. У вирі поганих новин ця історія зробить ваш настрій принаймні трішечки кращим.

23 серпня Інформатор опублікував проникливу історію про двох песиків, яких хтось залишив на практично безлюдній дорозі на вулиці Борисівське поле у Переяславі. Орієнтовно двомісячних цуциків підгодовували небайдужі, а потім повідомили про знайд у ГО “У добрі руки”, яка займається безпритульними тваринами. Його засновниця та депутатка міськради Переяслава Аліна Римар написала про цю ситуацію пост у Facebook.

“Здавалося б, вже абсолютно звична для нас історія: безлюдна дорога, поле і двоє покинутих цуциків, які тремтять і туляться один до одного. Два абсолютно безневинні створіння сидять там, бо їх, як непотріб, викинула якась скотина (по-іншому не назву, бо вже в печінках сидить ця толерантність)”, – написала Аліна Римар.

Додала, що їй зателефонувала жінка, яка представилася Світланою Сергіївною, і розповіла про цих цуциків і про те, що ходить до них кілька разів на день годувати. А також про те, що її донька Лілія, яка має першу групу інвалідності, так само йде в те поле, щоб їх напоїти, щось підстелити, щоб вони не спали на сирій землі.

Деякий час песики продовжували жити у полі – забрати їх до пункту перетримки не було можливості, бо там вони без необхідних щеплень могли захворіти та померти. Тим часом волонтери через соцмережі терміново шукали їм домівку.

Історія цих двох розчулила багатьох

Що було далі, 17 вересня ми розпитали у Аліни Римар. Вона повідомила, що цуцики вже мають господарів, але перед тим на них ще чекали деякі випробування.

“Ми з мамою поїхали на те поле погодувати цуциків і вирішили, що залишити їх там не можемо, тож забрали звідти до себе. Одним із найвагоміших аргументів було те, що на одному із цуциків муха відклала яйця, і якби вони залишились там, то на ранок опариші вже б з’їдали того бідолаху. Вдома вже обробили рану, нагодували їх та чекали ранку, щоб показати у ветклініці лікарям. А зранку стало відомо, що цуцики хворі на ентерит (запалення слизової оболонки тонкого кишечника – ред.). Ми почали тижневе лікування: уколи, крапельниці, всілякі суспензії, таблетки і примусове харчування. Під час ентериту повністю зникає апетит і тому доводиться кожну годину хоча б ложку каші з подрібненим курячим філе просто запихувати в тих бідолах”, – розповіла Римар.

Зазначила, що лікарі не давали жодних прогнозів, бо ентерит – доволі підступна хвороба. Але все ж цуцики повністю одужали. Одного, якого назвали Бім, майже відразу забрала Олена Шеренговська зі своїм хлопцем, який служить у ЗСУ і саме приїхав у відпустку. А іншому, Лаккі, досить довго шукали господарів. Все ж буквально кілька днів тому його забрала родина Світлани Євсеєнко, з якою Аліна Римар товаришує.

“Вона уважно слідкувала за розвитком подій, бо я постійно про це писала у Facebook. І вирішила собі, що якщо цуцика не заберуть до 8 вересня, то вона забере його до себе. Каже, що зразу відчула, що це саме її собаня. А взагалі у мене тато так звик до Лаккі, що взагалі не хотів його віддавати. Це при тому, що у батьків вже є дві собаки та дві кішки. Може, через те, що всі їхні домашні улюбленці жіночої статі, тату хотілося “розбавити” цю компанію хоч одним парубком”, – пожартувала Аліна Римар.

У такій компанії Лаккі точно не засумує

Лаккі вже подружився із собакою Євсеєнків

Про родину Євсеєнків та складну ситуацію, в якій вона опинилася, Інформатор розповідав раніше. Читайте статтю та дивіться відеосюжет тут.

Підготував Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.