ЖИТТЯ

На Переяславщині стало менше кримінальних правопорушень: звіт поліції за 8 місяців 2024-го

Яка ситуація з боротьбою зі злочинністю на Переяславщині? Розповів заступник начальника відділу поліції Денис Свириденко.

19 вересня на засіданні сесії міської ради Переяслава депутати заслухали інформацію заступника начальника сектору превенції відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП Дениса Свириденка про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадськості та результати діяльності в межах громади протягом 2024 року. Інформатор переповідає деталі.

Денис Свириденко, який нещодавно перейшов до переяславського відділу, розпочав зі знайомства, розповів, що працює в Міністерстві внутрішніх справ з 2010 року. Спочатку два роки був регулювальником біля цирку Києва. Пізніше забезпечував супроводження перших осіб держави на посаді інспектора. Після цього служив у Бориспільському районному управлінні заступником начальника сектора реагування патрульної поліції, останнім же часом працював начальником сектору превенції Броварського РУ. Має звання майор поліції.

ПРО ЩО БУВ ЗВІТ?

Як повідомив Денис Свириденко, за 8 місяців 2024 року у відділі поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП зареєстрували 7 тисяч 555 повідомлень про події та кримінальні правопорушення (у 2023-му за цей же період було 5 тисяч 716 заяв і повідомлень). До єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 446 кримінальних правопорушень, що на 18,1% менше, ніж торік.

За звітний період оголосили про підозру 136 особам за скоєння злочинів, з них тяжкі – 52, особливо тяжкі – 12, умисне вбивство – 4, тяжкі тілесні ушкодження – 2, крадіжки – 25, грабежі – 1, розбійний напад – 1, шахрайство – 7, незаконне поводження зі зброєю – 1, привласнення, розтрата майна – 21, службові злочини – 5, наркозлочини – 34 (загалом задокументували 59 фактів щодо наркотиків).

Також зафіксували 3 тисячі 682 адміністративні правопорушення, з яких 2700 – порушення правил дорожнього руху.

Нагадаємо, що 18 вересня на Переяславщині шахраї хотіли ошукати жінку на понад 5 тисяч гривень. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору