ВЛАДА

На Переяславщині кримінальних порушень стало більше: начальник відділу поліції Георгій Ногін прозвітував на сесії

Яка ситуація з боротьбою зі злочинністю на Переяславщині? Розповів начальник відділу поліції Георгій Ногін.

28 вересня на засіданні сесії міської ради Переяслава депутати заслухали інформацію начальника відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП Георгія Ногіна про стан законності, боротьби зі злочинністю у громаді протягом 2023 року. Також він відповів на запитання депутатів та міського голови. Інформатор переповідає деталі.

Про що був звіт?

Як повідомив Георгій Ногін, за 8 місяців 2023 року зареєстрували 5 тисяч 716 повідомлень про події та кримінальні правопорушення (у 2022-му за цей же період було 5 тисяч 538 заяв і повідомлень), їхня кількість збільшилась на 3,1% , порівняно із попереднім роком. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 544 кримінальні правопорушення, що на 38,9% більше, ніж торік.

За звітний період оголосили про підозру 147 особам за скоєння злочинів, з них тяжкі – 72, особливо тяжкі – 3, умисне вбивство – 1, тяжкі тілесні ушкодження – 3, зґвалтування – 1, крадіжки – 60, грабежі – 3, шахрайство – 9, незаконне поводження зі зброєю – 4, незаконне заволодіння автотранспортом – 1, хуліганство – 2, привласнення, розтрата майна – 1, службові злочини – 2, наркозлочини – 27 (загалом задокументували 59 фактів), насильство – 3 (загалом зафіксували 4 факти), факти незаконної вирубки лісу – 6. Розслідували та доправили до суду 158 кримінальних проваджень.

Ногін зазначив, що щоденно на добове чергування заступає один основний наряд слідчо-оперативної групи, один додатковий наряд слідчо-оперативної групи, три наряди групи швидкого реагування, один наряд на блокпост на в’їзді до Переяслава. У вечірній час додатково заступає один наряд пішого патруля та один наряд автопатруля.

Запитання та відповіді

Депутатка міської ради Аліна Римар: “Приємно вже кілька місяців заходити у Telegram і читати новини місцевих ЗМІ, що наша поліція розпочала боротьбу з наркоторгівлею. Але є проблеми стосовно мотоциклістів, які порушують швидкісний режим і правила дорожнього руху щоночі та не дають нормально відпочивати людям. Які дії поліції у цьому напрямку? Ще одне болюче питання – великі вантажівки, які їздять містом. Вже кілька років плануємо не пускати їх у місто, але вони все одно продовжують руйнувати наші дороги. Яким чином можна вирішити це?”.

Георгій Ногін: “На перше питання ми звертаємо особливу увагу. Під час вивчення цієї проблеми стало очевидно, що в більшості ситуацій скутерами керують неповнолітні особи. З цим є деякі складнощі в законодавстві, адже дуже кропітка процесуальна робота з малолітніми та неповнолітніми. Немає можливості притягувати до відповідальності осіб, які не досягли для цього певного віку. В цьому випадку проводиться робота з батьками, вихователями та вчителями. Нашим патрульним доручено звертати увагу на кожного водія такого транспортного засобу. Профілактичні та практичні заходи щодо цього вживаються.

Щодо вантажівок, то ми з міським головою зустрічались по цьому питанню та обговорювали. Це питання підіймалось нами в управлінні патрульної поліції Бориспільського району. Вже наявні певні алгоритми для того, щоб вантажівки проїжджали в обхід міста. Є загальний план, як мають розташовуватись дорожні знаки про заборону в’їзду, ми подали його на розгляд. Сподіваюсь, що найближчим часом досягнемо певної мети з цього питання”.

***

Міський голова Вячеслав Саулко: “Саме у нашій громаді стояло гостре питання, що в період комендантської години в окремих закладах відпочинку після півночі чути шум та крики. Прошу також звернути на це увагу”.

Ногін: “Це питання стало гострішим наприкінці серпня. Зараз із заходів, які вживаються щодо недопущення такої поведінки в період комендантської години у розважальних закладах: о 21:00 три патрулі об’їжджають кожен з таких закладів, заходять до приміщень та повідомляють, що на законодавчому рівні прийняли певні рішення, які не можна порушувати, вимикають музику та дають дві години до 23:00, аби завершити прийом відвідувачів. Кожного дня всі наряди звітують про це з фото та відео із зазначеними адресами та геолокаціями”.

***

Саулко: “До виконавчого комітету міської ради надійшла заява громадянина Василя Кириченка, який повідомляє про вчинення депутатом Бориспільської районної ради, керівником добровольчого формування територіальної громади Юрієм Бобровніком, а також групою осіб незаконних протиправних дій стосовно знищення майна, яке є його приватною власністю, а саме паркан на приватній земельній ділянці. Питання має резонансний характер, воно стоїть на контролі військової адміністрації. Я хотів би перенаправити цю заяву вам”.

Ногін: “За цією справою ми проводимо перевірку. Вона зареєстрована до єдиного реєстру досудових розслідувань. Тривають процесуальні дії”.

Нагадаємо, що 27 вересня у Переяславі дві жінки перерахували півтори тисячі та 3 тисячі 500 гривень за квіти, але не отримали їх. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору