ГРОШІ

“Закинутий погріб – на найпростіше укриття”: хто та за скільки будував сховище у п’ятій гімназії Переяслава

У Переяславській гімназії №5 відкрили укриття. Хто його робив та за скільки?

У Переяславі із закинутого овочесховища зробили укриття для учнів гімназії №5. Про це 27 вересня у Facebook повідомив міський голова Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

“Попри численні насмішки та безглузді публікації одного з районних депутатів, закинутий “погріб” перетворився на найпростіше укриття для учнів Переяславської гімназії №5, що дало змогу розпочати навчальний процес у стінах рідного закладу. Завдяки невтомній праці та бажанню завжди і всюди підтримувати наших діток змогли реалізувати цей проект”, – написав Саулко.

Начальник відділу освіти Переяславської міськради Петро Ярмоленко розповів Інформатору про деталі будівництва: “Укриття робилося дещо “господарським способом”: щось допомагали батьки, щось ФОП Саверський В.В. На будівництво виділили 200 тисяч гривень на минулій сесії міськради. Площа укриття – 140 квадратний метрів, розраховане воно на 200 осіб. Працівники ДСНС провели комісію і дозволили перебування там дітей”.

Зазначимо, що у гімназії №5 укриття з “нуля” робитиме державним коштом Київська ОВА. Бюджет повинні реалізувати до кінця року, тож, очевидно, що до 2024-го роботи не затягнуться.

Ще кілька публікацій за цією темою:

Валерія Бобровська

Фото: Facebook-сторінка Вячеслава Саулка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору