ЖИТТЯ

Що там із укриттями до 1 вересня? На сесії міськради у Переяславі вкотре підняли це питання

На якому етапі ремонти укриттів у навчальних закладах Переяславської громади? Розповів Петро Ярмоленко.

Буквально на кожній цьогорічній сесії міської ради Переяслава підіймають питання щодо облаштування укриттів у навчальних закладах громади. Ось і на позачерговому засіданні 6 липня депутати поцікавилися, на якому етапі ремонти сховищ прямо зараз. Відповів на це начальник відділу освіти міськради Петро Ярмоленко, передає Інформатор.

– Всі поточні ремонти, які проводить відділ освіти, практично завершені, – сказав Ярмоленко. – Десь до кінця наступного тижня ми завершимо роботи у садочку “Золотий ключик”. На “Сонечко” виділили додаткові кошти на зовнішні роботи та частково внутрішні, вони будуть завершені у перших числах серпня. Ремонт укриття у третій школі буде завершено до кінця наступного тижня. Дякую керівництву ТОВ “НУС”, що зараз у їхньому сховищі проводять ремонтні роботи: відновлюють каналізацію та туалети, щоб діти із другої гімназії могли там комфортно почуватися. Щодо початкової школи – підрядник вже зайшов туди, роботи розпочинаються. Щодо ліцею Мономаха (колишня сьома школа) – тендер оголосили, до 12 липня триває прийом пропозицій (13 липня – аукціон, передбачили 9 мільйонів 353 тисячі 221 гривню 20 копійок – ред.). У п’ятій гімназії замовник – Департамент регіонального розвитку КОВА, кошти на ремонт вони вже отримали, тендер завершений.

Депутат Андрій Іващенко поцікавився ситуацією з укриттям у Вовчкові. На червневу сесію прийшли батьки дітей із місцевої гімназії, закликали владу посприяти, аби ті могли ходити до навчального закладу у своєму селі, а не їздити до сусідніх. Тоді вирішили розглянути варіант перенесення котельні у підвалі Вовчківської гімназії до іншої будівлі, яку б спеціально звели для неї, а укриття зробили б у підвалі.

Згодом, на позачерговій сесії 23 червня, міський голова Вячеслав Саулко сказав, що такий варіант неможливий, оскільки надто дорогий для бюджету громади. Він запропонував обладнати частину котельні під укриття. Депутати тоді зазначили, що ДСНС не дозволяє розміщення котельні у підвалі школи, тож її у будь-якому разі доведеться переносити, а гроші на ремонт приміщення врешті будуть витрачені дарма.

– Чи отримали ви рекомендації від ДСНС щодо укриття у Вовчкові? – запитав у Ярмоленка Іващенко.

– Вони відповіли, що не оглядають такі об’єкти, – відповів головний освітянин громади.

– Тут вказано, що котельня у будь-якому стані не може розміщуватися у підвалі. Тобто, навіть якщо ми відремонтуємо там все, не буде відкрито навчальний заклад. Плюс є питання стосовно того, що не виконуються приписи стосовно цієї гімназії. Які гарантії того, що без виконання приписів пожежників з 1 вересня навіть після ремонту буде відкрито школу?

– Якщо не буде рішення суду, ніхто не заборонить проводити там навчання, – сказав Ярмоленко.

Ще кілька публікацій за цією темою:

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору