ЖИТТЯ

Очне навчання відновлять ще для деяких школярів Переяслава: укриття для них є у храмі

Проблему очного навчання школярів у Переяславі поступово починають вирішувати. Укриття знаходять там, де ніхто й не сподівався.

Із понеділка, 30 січня, учні третіх та четвертих класів гімназії №4 та початкої школи Переяслава (колишня ЗОШ №6) розпочнуть очне навчання. Вони отримуватимуть знання у дві зміни у четвертій гімназії. Це стало можливим завдяки тому, що поруч, у приміщенні недільної школи Володимирського храму, для них відкрили укриття. Про це у Facebook повідомив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

“У цьому приміщенні тепло, є санвузол, місця для відпочинку, можна розігріти їжу, в цілому це укриття повністю одобрили представники ДСНС. По бомбосховищу, яке знаходиться на території школи №4: нам все ще заборонено його використовувати, але ми працюємо і продовжуємо шукати шляхи вирішення”, – написав Саулко.

Зазначимо, що протягом цього навчального року очно навчатись могли лише перші та другі класи на базі гімназій №1 та №2. Так тривало, допоки обурені батьки інших школярів не прийшли на сесію міською ради. Вони буквально вимагали шукати вирішення проблеми. Після цього ситуація почала рухатись. Комісії знову взялись обстежувати приміщення, де можна було б обладнати укриття. А учням ліцею імені Івана Мазепи протягом трьох тижнів дозволили навчатись в аудиторіях переяславського університету.

Представники ДСНС одобрили укриття у храмі

Тут є санвузол

Ось така аудиторія

Також є все необхідне для комфортного перебування

Нагадаємо, що ми дослідили звіт міського голови за 2022 рік. Найцікавіші цифри – за посиланням.

Фото: Facebook-сторінка Вячеслава Саулка

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору