ЖИТТЯ

Радіодиктант національної єдності-2024: текст напише Оксана Забужко, а прочитає його Павло Вишебаба

Радіодиктант національної єдності-2024. Коли проведуть, хто напише текст та хто прочитає?

Радіодиктант національної єдності, який традиційно проводять з нагоди Дня української писемності та мови, цьогоріч відбудеться 25 жовтня об 11:00. Авторкою тексту стане українська письменниця, есеїстка та лауреатка багатьох премій Оксана Забужко, а читатиме його військовий, поет, музикант та громадський діяч Павло Вишебаба. Про це повідомили на сайті Суспільного, передає Інформатор.

Диктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Також наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на Youtube-каналі Українського Радіо і на Facebook-сторінках Суспільного.

В ефірі Українського радіо координаторка радіодиктанту Юлія Шелудько сказала: “Уже втретє українці пишуть радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті. Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце, долучились до сотень тисяч людей у всьому світі під час написання радіодиктанту”.

Минулого року авторкою диктанту була письменниця Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський. Тоді до диктанту долучилися понад пів мільйона людей. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали семеро учасників.

Нагадаємо, що 8 жовтня до Переяслава приїздив відомий український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв. Про що розповідав, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору