ЖИТТЯ

Радіодиктант національної єдності 2023: хто напише та прочитає текст

Радіодиктант національної єдності 2023. Коли проведуть, хто напише текст та хто прочитає?

Радіодиктант національної єдності 2023 відбудеться у День української писемності та мови, 27 жовтня, об 11:00. Він звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Також, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на ютуб-каналі Українського Радіо і на фейсбук-сторінках Суспільного. Про це повідомили на сайті Суспільного, передає Інформатор.

Авторкою тексту цьогорічного радіодиктанту стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії, Катерина Калитко, а читатиме його актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша у популярному фільмі “Довбуш” – Олексій Гнатковський.

Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів.

У 2022 році його написали понад півмільйона людей на всіх шести континентах, разом з ученими на станції “Академік Вернадський” в Антарктиді. На перевірку тексту Радіодиктанту на Українське Радіо загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція Українського Радіо отримала листи з усіх куточків України, разом з тимчасово окупованими територіями, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Нагадаємо, що торік авторкою тексту радіодиктанту національної єдності була Ірина Цілик, а прочитала його Ада Роговцева.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору