ЖИТТЯ

Найкраще місце Переяславщини: спробуймо визначити разом

Яке найкраще місце Переяславщини? Визначать читачі Інформатора.

Цілий рік на сайті Інформатора щотижня виходили матеріали рубрики “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі Переяслава та сіл колишнього Переяслав-Хмельницького району розповідали про місця, які їм подобаються найбільше. Загалом за цей час 53 людини згадали про 36 своїх улюблених місць. Про 10 локацій йшлося у кількох матеріалах, бо їх вподобав не один опитаний, а про 26 – розповідали по одному разу.

Тож тепер ми вирішили підбити невеличкі підсумки й разом визначити найкраще місце Переяславщини. Зробимо це за допомогою кількох голосувань у Telegram-каналі Інформатора. Буде кілька етапів:

  • Спочатку із 26 місць, які згадали по одному разу, визначимо п’ятірку найпопулярніших. Для цього проведемо 5 голосувань, у яких братимуть участь по 5 (в одному 6) локацій.
  • Потім ці 5 місць приєднаються до десятки тих, що згадувалися по кілька разів. Цю 15-ку ми розділимо на три п’ятірки для голосування і визначимо трійку суперфіналістів.
  • Найкраще місце Переяславщини визначиться у підсумковому голосуванні серед трьох претендентів.

Отож сьогодні ми презентуємо першу п’ятірку місць Переяславщини, які згадували по одному разу.

“Катеринка” біля річки Трубіж у Переяславі

Як дістатися? До “Катеринки” можна дістатися на машині по краю мікрорайону Підварки, або ж йдучи полем з боку Стогніївського шляху. Детальний маршрут дивіться за посиланням.

Ось що про це місце розповіла фахівчиня соціально-гуманітарного відділу переяславського університету Анастасія Петрова: “У цьому місці я відзняла свій знаковий музичний кліп на першу авторську пісню. Там прекрасні заходи сонця та світанки. Доволі мальовниче і красиве місце. Влітку, до речі, я не знала, куди можна сходити спокійно відпочити до води, але тепер обов’язково побуваю там в спекотний літній день”.

“Любокрай”

Як дістатися? Потрібно прямувати Золотоніським шосе, потім біля заправки слід звернути праворуч і їхати весь час прямо. Там з лівого боку дороги буде “Любокрай”.

Студент фінансово-економічного факультету університету Григорія Сковороди в Переяславі Євгеній Мозговий розповів про “Любокрай” таке: “Любокрай” особливий, це правда, особливий навіть тим, що це одне з найбільших місць, де можна гарно провести час з компанією, а таких в Переяславі не дуже багато. Також тут можна добре відпочити на природі від роботи та побуту, в літню пору побавитись у водоймі, яка поруч з охайним пляжем та лісом, пограти у волейбол та футбол, смачно поїсти. Тобто там є все для гарного відпочинку”.

Стадіон біля Переяславської гімназії №4

Як дістатися? Стадіон розміщується у мікрорайоні Підварки біля Переяславської гімназії №4. Можна доїхати міськими автобусами №9, 2, 3 та 6 від автостанції.

Студентка Університету Григорія Сковороди в Переяславі Юлія Брик розповіла таке: “Сам стадіон має дуже гарний вигляд, цим він мотивує мене на тренування та пробіжки. Особливе це місце тим, що, граючи у футбол, можна знайти багато нових друзів. Адже кожного разу прибувають все нові гравці. І взагалі там любить збиратися молодь, щоби з користю для здоров’я провести вільну годину”.

Переяславський меморіальний музей Григорія Сковороди

Як дістатися? Музей розміщується в центрі Переяслава на вулиці Сковороди, 52. Його будівля – це колишній колегіум, де викладав Григорій Сковорода.

Ось що розповіла про цей музей психологиня в центрі кризової допомоги в Києві Людмила Лисенко: “Для мене особисто це місце особливе усвідомленням давності. Тут знання світлом заходило в свідомість учнів (кому не заходило, допомагали різками). Там зберігаються книги XVI-XVII ст. У музеї навіть атмосфера того часу збереглась, неначе це портал у 300 років тому”.

Місце поблизу “Скаутвіллю” біля Дніпра

Як дістатися? Минувши дитячий санаторій “Славутич”, потрібно повернути ліворуч і їхати прямо близько 500 метрів. Потім слід повернути праворуч до Дніпра. Там біля річки і буде це місце.

Переяславська майстриня з оформлення брів Дарина Коваль розповіла таке: “Особливість цього місця для кожного своя. Для мене воно особливе своєю красою та компанією, з якою періодично туди приїжджаю. Я обожнюю ночівлі в лісі, вони запам’ятовуються по-особливому, як і їхня неповторна атмосфера”.

Нагадаємо, що Яготин та дем’янецький “Матадор” потрапили до фіналу Кубка Переяславщини з футболу. Як це сталося, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору