ЖИТТЯ

В Україні вчергове проведуть тест із медіаграмотності: коли та як можна взяти участь

В Україні проведуть національне тестування для перевірки стійкості до маніпуляцій та дезінформації. Як долучитися?

У четвер, 17 жовтня, в Україні проведуть національний тест з медіаграмотності. Його традиційно приурочили до Глобального тижня медіаграмотності, який триває із 24 по 31 жовтня. Учасники отримають відповідні сертифікати, а 50 найкращих, які дадуть найбільше правильних відповідей за найкоротший час, отримають цінні подарунки. Про це повідомили на сайті Національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”, передає Інформатор.

Пройти тест можуть всі охочі. Він відбудеться на платформі Typeform. Посилання на платформу з’явиться на сайті та в соцмережах “Фільтра” напередодні тесту. Цьогоріч тест можна буде пройти в будь-який зручний час протягом дня 17 жовтня з 8:30 до 23:59.

Тест складається із 25 запитань у 5 тематичних блоках. Після проходження учасникам автоматично висвітиться результат. А правильні відповіді опублікують 18 жовтня на сайті “Фільтра”. Тест можна пройти лише раз. Учасники, які пройдуть тестування кілька разів, не зможуть претендувати на подарунки.

Переможців оголосять 22 жовтня у соцмережах та на сайті “Фільтра”, а також надішлють їм сповіщення на електронну пошту. Серед призів, які зможуть отримати учасники: подарункові сертифікати на книги у Vivat, портативні зарядки, термокружки, ігри з медіаграмотності тощо. Подарунки переможці отримають протягом місяця після проведення тесту.

Нагадаємо, що торік журналісти Інформатора також пройшли тест із медіаграмотності. Їхні результати дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору