Чай масала – це ароматний і пряний напій, популярний в Індії та інших країнах Південної Азії. Він готується з чорного чаю, молока та суміші різноманітних спецій. Така комбінація надає чаю насичений смак і теплі пряні нотки, що робить його ідеальним для холодних днів. Масала-чай не лише смачний, а й має цілющі властивості завдяки інгредієнтам, які покращують травлення, зміцнюють імунну систему та дають енергію. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 400 мл молока
- 2 ст. л. розсипного чаю
- 1 ст. л. меленого кардамону
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
- 100 мл води
- 2 ст. л. цукру
- корінь свіжого імбиру
Приготування:
- Розтовчіть імбир та зробіть чайну заварку.
- У каструлю із киплячою водою додайте цукор, чайну заварку, мелений кардамон, мелений чорний перець та імбир.
- Прокип’ятіть суміш кілька секунд.
- Потім до цієї заварки зі спеціями додайте молоко, попередньо його нагрівати не потрібно.
- Доведіть чай з молоком до кипіння. Потім процідіть та смакуйте.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.