ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте пікантний чай масала

Чай масала – це корисний напій, який завдяки спеціям не лише зігріває в холодну погоду, а й має антиоксидантні та протизапальні властивості. Спробуйте приготувати.

Чай масала – це ароматний і пряний напій, популярний в Індії та інших країнах Південної Азії. Він готується з чорного чаю, молока та суміші різноманітних спецій. Така комбінація надає чаю насичений смак і теплі пряні нотки, що робить його ідеальним для холодних днів. Масала-чай не лише смачний, а й має цілющі властивості завдяки інгредієнтам, які покращують травлення, зміцнюють імунну систему та дають енергію. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 2 ст. л. розсипного чаю
  • 1 ст. л. меленого кардамону
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 100 мл води
  • 2 ст. л. цукру
  • корінь свіжого імбиру

Приготування:

  1. Розтовчіть імбир та зробіть чайну заварку.
  2. У каструлю із киплячою водою додайте цукор, чайну заварку, мелений кардамон, мелений чорний перець та імбир.
  3. Прокип’ятіть суміш кілька секунд.
  4. Потім до цієї заварки зі спеціями додайте молоко, попередньо його нагрівати не потрібно.
  5. Доведіть чай з молоком до кипіння. Потім процідіть та смакуйте.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору