ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте капустяники

Капустяники – це давня страва української кухні. Готувати їх легко і швидко.

Капустяники з молодої капусти – це особлива насолода. Вони дуже соковиті, дещо хрумкі та ніжні. У поєднанні із соусом – це чудова страва для сімейної вечері. Інформатор розповідає рецепт, почилаючись на сайт Picante Cooking.

Інгредієнти

  • 500 грамів молодої пошаткованої капусти
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. гранульованого часнику
  • 3 курячі яйця
  • 3 ст. л. сметани 15%
  • 40 грамів борошна
  • 20 грамів картопляного крохмалю

Для соусу:

  • 200 грамів сметани 15%
  • 1 ч. л. гранульованого часнику
  • 1 ч. л. сушеної цибулі
  • ¼ жмутка зеленої цибулі, посікти

Спосіб приготування:

  1. Капусту помістіть у глибоку миску, посоліть, посипте часником і добре помніть. Залиште на 10 хвилин.
  2. В окремому посуді змішайте яйця, борошно, крохмаль та сметану. Збийте до однорідності.
  3. Перекладіть у миску з тістом капусту й ретельно вимішайте усе разом.
  4. У великій сковорідці розігрійте олію. Коли олія почне потріскувати, партіями посмажте капустяники, формуючи оладки з капустяної маси, дещо їх притискаючи.
  5. Смажте спочатку з одного боку, потім обережно переверніть й смажте до готовності.
  6. Поки оладки смажаться, змішайте усі інгредієнти для соусу, окрім цибулі.
  7. На кожен капустяник викладіть трохи соусу й посипте січеною цибулею.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору