ЖИТТЯ

Сесія в умовах пандемії: як складають екзамени студенти в Переяславі

З 15 жовтня Університет Григорія Сковороди у Переяславі функціонує в умовах продовженого адаптивного карантину. Триває змішана форма навчання.

Проведення сесії та підсумкової атестації, як і минулого навчального року, проводять з використанням дистанційних платформ (Moodle, Microsoft Teams, Zoom). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт університету.

Наразі студенти самі обирають форму навчання: дистанційно чи змішану з частковим відвідуванням занять та дотриманням карантинних обмежень. Сесія у студентів очної форми навчання розпочалася у листопаді. Інформатор провів опитування серед них, як готуються та складають сесію.

Олександра Федорова, 1 курс магістратури, факультет української та іноземної філології:

– Сесія почалася 31 листопада, для підготовки читаю лекції. Хвилююся за англійську мову, тому що це не мій профільний предмет. Під час карантину навчатися добре, тому що не потрібно витрачати час на дорогу до сьомої школи (там розміщується корпус філологічного факультету – ред.).

Єлизавета Крекотень, 4 курс, факультет історичної та соціально-психологічної освіти:

– Сесія у нас почнеться 4 грудня. Готуюсь за питальниками, складаю 50 на 50 – щось нормально, а щось не дуже. В принципі перед сесією не переживаю взагалі. Навчання на карантині – це жах, до цього було набагато краще.

Аліна Голець, 4 курс, факультет педагогічної освіти, менедженту та мистецтва:

– Читаю, намагаюсь вивчити тести, переживаю стосовно предметів з англійської мови. Дистанційне навчання подобається. Карантин зараз – це єдиний спосіб сповільнити кількість захворювань.

Галя Лаврега, 2 курс магістратури, факультет фінансово-економічної та професійної освіти:

– Сесія почалась ще 9 листопада. В мене була можливість підготуватись за допомогою програми Moodle, оскільки там є лекційний матеріал. Переживала за такі предмети: педагогіка та економіка вищої школи. Навчання в очному режимі – це набагато краще, тому що присутня пряма взаємодія викладача зі студентом. Особисто для мене дистанційне навчання виправдовує себе десь на 70 відсотків.

Нагадаємо, професор університету Віктор Куйбіда нещодавно провів онлайн-лекцію про вплив алкоголю на організм людини. Найцікавіші тези ми написали в окремому матеріалі.

Оксана Симоненко

Нагору