ЖИТТЯ

У Переяславі провели урочистості до річниці Григорія Сковороди

Підбили підсумки творчого конкурсу. А також подивилися документальний фільм-дослідження “Планета Сковороди”.

Сьогодні, 3 грудня, відзначають 298-му річницю від дня народження легендарного українського філософа, гуманіста-просвітителя, байкаря, поета і педагога Григорія Сковороди. Його ім’я носить переяславський університет. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну сторінку вишу.

У цей день у конференц-залі імені Василя Сухомлинського нашого університету відбувся урочистий захід, присвячений цій даті. Проводили його через платформу Microsoft Teams.

Підбили підсумки загальноуніверситетського конкурсу творчих наукових, науково-популярних, різножанрових мистецьких робіт “З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє”. Також запросили близько двох десятків сковородинівських науково-дослідних та туристичних осередків з інших вишів та засобів масової інформації зі всієї України.

Докторка педагогічних наук, кандидатка філологічних наук, професорка Ганна Токмань презентувала нову монографію. Також всі присутні переглянули документальний фільм-дослідження “Планета Сковороди”.

Нагадаємо, що Ганна Токмань розповідала про свою книгу “Майдан: сторінка живої історії” у День Гідності та Свободи. Інформатор про це написав.

Оксана Симоненко

Нагору