ЖИТТЯ

З 10 грудня заборонянь ловити раків. За одного незаконного доведеться заплатити 25 гривень

З 10 грудня цього року до 15 червня наступного встановили заборону на вилов раків. На порушників може чекати навіть кримінальна відповідальність.

Заборона встановлюється в рибогосподарських водних об’єктах у районі діяльності Київського рибоохоронного патруля. Це необхідно для сприяння природного відтворення раків, створення сприятливих умов для виношування ікри. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Управління державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області.

«Лов раків в заборонений період є порушенням у сфері охорони водних біоресурсів, в результаті якого на порушника може очікувати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака. Тож закликаємо громадян дотримуватися цієї заборони», – повідомили у відомстві.

Київський рибоохоронний патруль зауважує: якщо ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію»: (099) 341-73-18.

Оскільки вилов раків вже зовсім скоро заборонять, Інформатор радить купити в супермаркеті креветок та приготувати їх. Особливий рецепт ми вже пропонували.

Віталій Усик

Нагору