ЖИТТЯ

У Переяславі встановлюють новорічну ялинку. Її спиляли біля двору людей

На центральній площі встановлюють новорічну ялинку. Її спиляли біля приватного подвір’я.

Сьогодні, 8 грудня, на центральній площі Переяслава встановлюють новорічну ялинку. Її не формують на каркасі із маленьких живих ялиночок, як зазвичай, а спиляли ціле дерево на вулиці Котляревського біля однієї із приватних садиб. Ініціював це депутат міської ради Андрій Іващенко. Про це повідомляє Інформатор.

Іващенко ще 29 листопада написав у Facebook: “Одна з місцевих родин звернулася з пропозицією подарувати місту новорічну ялинку, що росте біля їхнього двору (родина пенсіонерів) , або спиляти на дрова. Просто спиляти її на дрова – шкода. Бо дійсно красива ялинка – висока, ошатна, з шишками. Попросили звернутись з пропозицією до міської ради. Щодо ліній електропередач та складності її спилювання, то декілька років тому поруч спиляли ще вищу вербу. Дроти тимчасово від’єднати, розпиляли вербу та знову підсунули дроти назад. Вся операція зайняла близько години. На міську модульно-каркасну ялинку потрібна 151 маленька ялинка, вартість минулого року орієнтовно більше 20 тис. грн + монтажні роботи”.

Черговий диспетчер ЄДЦ повідомив: “У зв’язку із спилюванням ялинки на центральну площу міста, яка знаходиться по вул. Коцюбинського (насправді йдеться про вулицю Котляревського – ред.) №51, не буде електроенергії: 08.12.2020р. з 9:00-14:00 год. на вул. Соборна(від вул. Інтернаціональна до вул. Айвазовського),вул. Коцюбинського, пров. Коцюбинського”.

Близько 13 години начальник ВУКГ Віктор Коркач розповів Інформатору, що ялинка вже встановлюється на центральній площі.

Раніше ми писали про те, що локдаун після Нового року може бути м’якшим, ніж очікуємо. Читайте про це за посиланням.

Без кранів не обійтися

Встановлення триває

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору