ЖИТТЯ

Погода на 13 грудня: в Переяславі значно потеплішає, але на дорогах буде небезпечно

У Переяславі температура буде значно вищою, ніж в останні два тижні. Майже всю добу стовпчик термометра триматиметься на плюсових позначках. Проте синоптики прогнозуть опади у вигляді замерзаючого дощу вночі і невеликого дощу вдень та ввечері.

Вночі температура буде 0 градусів. З 5:00 до 8:00 прогнозують +1 градус, а з 11:00 до 17:00 температура підніметься ще трохи – буде +2 градуси. Після 20:00 і до кінця доби триматиметься 1 градус вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Gismeteo.ua.

Вологість повітря протягом доби – 91-94%. Ситуація на дорогах доволі складна: через різке потепління дорога буде дуже вологою, мішатимется з мокрим снігом. Вночі можлива сильна ожеледиця.

Світанок настане о 7:44, захід сонця – о 15:51. День загалом триватиме 8 годин 7 хвилин, як і сьогоднішній.

Цікаво, що найтепліше 12 грудня було у 1950 році – 10 градусів вище нуля. Найморозніший день був у 1921-му. Тоді стовпчики термометра показували -24,3 градуси.

Народні прикмети:

13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морського мистецтва, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибаком. Наші пращури продовжували на Андрія «наслухувать» воду. Якщо в колодязі тихо – хороша зима буде; а якщо шумить – потрібно готуватися до морозів, бурь і заметілей.

Юлія Кравченко

Нагору