ЖИТТЯ

Студентка з Переяслава перемогла в Кубку України з армспорту

Студентка Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олеся Бессальнова стала переможницею Кубку України з армспорту. Змагання відбулися 12-13 грудня в смт Воловець Закарпатської області.

Олеся Бессальнова навчається на третьому курсі на “дошкільній освіті”, а також на факультеті фізичної культури (заочна форма). Змагалася на ліву руку у ваговій категорії до 60 кг. Посіла перше місце. Про це повідомляє Інформатор.

– Учасників цього разу було небагато, оскільки все ще діють карантинні обмеження. Нас було трішки більше ста осіб. Ці змагання були відбірковими, але я не планую їхати ні на Європу, ні на світ. Ті, хто на змаганнях бере перше місце, можуть отримати майстра спорту, але в залежності від кількості людей в цій категорії. Наприклад, дівчатам достатньо лише 8 осіб, а хлопцям треба більше, – розповідає Інформатору спортсменка.

Поділилася тим, як прийшла у армспорт:

– У мене проблеми із зором, є група інвалідності. У нас в Новограді-Волинському (рідне місто Олесі – ред.) відкривалася секція для людей з обмеженими можливостями. Тренери ходили по школах, по садочках, просто шукали діток. Так вони прийшли і в школу, де я тоді ще вчилася. Але беру участь я у звичайних змаганнях.

Про винагороду за перемогу додає:

– Поки що нічого не отримала, адже рік закінчується і фінанси вже розписані спортсменам. Тому сподіваюся, що з нового року дадуть якісь кошти за призове місце.

Інформатор нагадує, нещодавно 15 баскетболісток отримали звання «Кандидат в майстри спорту України». Крім того 13 грудня відбувся другий тур чемпіонату Переяславщини з футзалу. Цього разу вболівальники навіть не намагалися потрапити на матчі.

Юлія Кравченко

Нагору