Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

На центральній площі Переяслава лунає музика, поки що в тестовому режимі

На центральній площі Переяслава грає новорічна музика, поки що у тестовому режимі. Втілив цей проєкт міський відділ культури та туризму разом із депутатом Андрієм Іващенком.

Одним із ініціаторів цієї ідеї став депутат міської ради Андрій Іващенко. Раніше він подавав на громадський бюджет проєкт про музичне забезпечення на центральній площі, однак він не набрав достатньої кількості голосів. Про це повідомляє Інформатор.

Андрій Іващенко розповів нам детальніше про проєкт:

– Музика гратиме найрізноманітніша. В основному, сучасні новорічні хіти української естради в межах декількох років. Звісно, є і старіші пісні, так звана класика. Насправді у цьому плейлисті намішано багато цікавого, але поки що все це на стадії тесту. Раніше, пам’ятаю, працювала акустика, яка була змонтована на стовпах. Потім її демонтували, сказали, що вона слабопрацездатна. Не ремонтували акустику, бо це дуже складно, а я реально дивлюся на речі. Ми спілкувалися з друзями та знайомими і вирішили, що потрібно якось оживити площу перед святами. Так і сталося. Зі складу в НЦК “Зустріч” дістали старі монітори. Домовилися про все з начальником відділу культури та заступницею міського голови Оксаною Степаненко.

Він також розповів про мету такого проєкту:

– Не можна сказати, що це власне моя ініціатива. Ми поспілкувалися з відділом культури і вирішили, що це має право на життя. Вчора, 25 грудня, о 17:00 я вже запустив музику на площі, все працювало. Планується, що музика лунатиме щодня після 16:00, бо вранці все одно в цьому немає сенсу. А вже безпосередньо в святкові дні, можливо, будемо запускати протягом цілого дня. Наразі ми не знаємо, як це все піде, тому й з періодом остаточно не визначалися. Є люди, кому це подобається, а є й ті, хто навпаки наголошує, що це непотрібно. Ми ж хочем, щоб усім було комфортно.

Нагадуємо, уряд послабив карантинні обмеження у новорічну ніч. Попередньо робота ресторанів та кафе була дозволена до першої ночі, тепер — до сьомої ранку.

Юлія Кравченко

Нагору