ЖИТТЯ

Як прикрасити новорічну ялинку своїми руками: п’ять іграшок

Сьогодні не складно придбати новорічні іграшки на будь-який смак. Але набагато цікавіше зробити іграшку власними руками, вклавши часточку своєї душі.

Інформатор розповість, як зробити іграшки власноруч.

Ялинкова куля з ниток

Зі звичайних ниток можна зробити оригінальну кулю. Вам знадобляться різнокольорові нитки, клей ПВА, основа для майбутнього виробу (конус або повітряна куля) та елементи декору (намистини, ґудзики, стрази).

  1. Візьміть круглі кулі. Надміть їх рівно настільки, яку величину новорічної іграшки плануєте. Внизу пластикового стаканчика зробіть наскрізний отвір товстою голкою, протягніть крізь нього нитку й налийте туди клею.
  2. Просоченими клеєм нитками обмотайте кульку хрест-навхрест. Нитки мають повністю висохнути і “здерев’яніти”, тому залиште їх на ніч.
  3. Коли нитки висохнуть, витягніть кульку, проколовши її голкою й акуратно дістаньте з виробу. Далі закріпіть додаткову петлю, щоб повісити іграшку на ялинку, або додайте, обраний на власний розсуд, декор.

Вироби з глини або солоного тіста

З глини або солоного тіста можна зробити багато незвичайних виробів – різні фігурки, глиняну миску з візерунком та навіть унікальні кулони з іменами. Для виготовлення прикрас із солоного тіста потрібні качалка, формочки для печива, фарби.

  1. Саме тісто можна зробити, взявши 1 стакан дрібної солі, 2 склянки борошна, 0,5 склянки води та 10 мл рослинної олії.
  2. А далі з використанням формочок вирізати фігурки і прикрасити їх за власним бажанням та дати застигнути.

“Дзвіночки” із шишок

Для виготовлення такої іграшки вам знадобиться: соснові шишки, біла фарба, пензлик, гак із вушком, мотузка, ножиці, дзвіночки.

  1. Пофарбуйте шишки білою фарбою так, щоб створити ефект ніби їх трошки припорошило снігом.
  2. Щойно шишки висохнуть, вкрутіть гачки в основу кожної шишки.
  3. Зав’яжіть вузол на гачку першої шишки. Приблизно через 2.5 см прив’яжіть другу шишку. Потім приєднайте дзвіночок та третю шишку.

Паперові сніжинки

Витинати паперові сніжинки краще з тонкого паперу – його просто зручніше різати, коли він згорнутий у кілька шарів. Пропонуємо наступні схеми, для вирізання:

Ялинкові “помпони”

Ялинкові помпони можна робити як з одного кольору, так і з двох чи більше. У класичному варіанті потрібно зробити таке:

  1. Виріжте два однакових кола з картону, а потім в них видаліть центр. Прикладіть дві заготовки одна до одної, їх дуже щільно обмотайте пряжею. Чим краще вийде заповнити центр в колах, тим щільніше стане помпон.
  2. Потім акуратно розріжте нитки по зовнішній стороні кола, пропускаючи ножиці між шарами картону. Відтягніть диски в сторони, між ними зав’яжіть нитку. Далі видаліть картон, надрізавши його акуратно, але не пошкодивши пряжу.

Оксана Симоненко

Нагору