ЖИТТЯ

Погода на 27 грудня: в Переяславі буде ясний день

У неділю, 27 грудня, в Переяславі прогнозують ясний день. Вночі і вранці може бути невелика хмарність.

Протягом дня температура коливатиметься від -1 до 1 градусу. Вже о 17:00 почне падати, синоптики прогнозують 2 градуси нижче нуля. Після цього до кінця доби температура буде -3 градуси. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт gismeteo.ua.

Опадів не прогнозується, буде ясно. Відносна вологість повітря протягом доби складатиме 74-86%. Тривалість дня 27 грудня – 8 годин 6 хвилин, цей день стане довшим на 1 хвилину, ніж попередній. Світанок настане о 7:52, а захід – о 15:58. Варто звернути увагу на ожеледицю, яка може з’являтися на дорогах при мінусовій температурі.

Цікаво те, що найвища зафіксована в Переяславі температура цього дня складала 7 градусів вище нуля (1974 рік). Найхолодніше 27 грудня було у 1996 році. В цей день термометр показував рекордні -21,3 градусів.

Народні прикмети:

Цього дня вшановується пам’ять святих Фірса, Левкія і Каллиника. У цей час тримається стабільно зимова погода, з усіма характерними для неї явищами: “У грудні мороз наростає, проте день прибуває”. У давнину говорили: “Зима ночі урвала, дня приточила”. Наші пращури помітили: якщо взимку повітря стає прозорішим, значить слід чекати на похолодання.

Юлія Кравченко

Нагору