ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картоплю під хрусткою сирною скоринкою

До Нового року залишилось зовсім обмаль часу. Тому час задуматися про смачні рецепти картопельки.

Зазвичай на новорічний стіл з головними гарячими стравами подають і картоплю. Вона може бути приготована по-різному: традиційне пюре, печену або просто варена. Картопля, мабуть, один із найуніверсальніших, а тому улюблених і незмінних на святковому столі продуктів.

Інформатор пропонує рецепт незвичайного приготування картоплі під хрусткою сирною скоринкою.

Інгредієнти:

  • 5 г часникового порошку
  • 500 г великої очищеної картоплі
  • сіль за смаком і свіжа зелень для прикрашання
  • 120 г пармезану
  • 45 мл оливкової олії
  • 5 г паприки

Приготування:

  1. Картоплини розріжте навпіл уздовж, а потім на напівкруглі скибочки товщиною 1,25-1,5 см. Викладіть картоплю в глибоку миску, туди ж дуже дрібно натріть пармезан і відправте інші інгредієнти. Все старанно перемішайте.
  2. Потім картопляні скибочки розкладіть в один шар на лист для запікання, застелений пергаментом або силіконовим килимком.
  3. Запікайте в прогрітій до 230 градусів духовці 25-30 хвилин, потім кожну скибочку переверніть на іншу сторону і ще 10-15 хвилин доготуйте. Перед подачею прикрасьте зеленню і сирною стружкою.

Оксана Симоненко

Нагору