До Нового року залишилось зовсім обмаль часу. Тому час задуматися про смачні рецепти картопельки.
Зазвичай на новорічний стіл з головними гарячими стравами подають і картоплю. Вона може бути приготована по-різному: традиційне пюре, печену або просто варена. Картопля, мабуть, один із найуніверсальніших, а тому улюблених і незмінних на святковому столі продуктів.
Інформатор пропонує рецепт незвичайного приготування картоплі під хрусткою сирною скоринкою.
Інгредієнти:
- 5 г часникового порошку
- 500 г великої очищеної картоплі
- сіль за смаком і свіжа зелень для прикрашання
- 120 г пармезану
- 45 мл оливкової олії
- 5 г паприки
Приготування:
- Картоплини розріжте навпіл уздовж, а потім на напівкруглі скибочки товщиною 1,25-1,5 см. Викладіть картоплю в глибоку миску, туди ж дуже дрібно натріть пармезан і відправте інші інгредієнти. Все старанно перемішайте.
- Потім картопляні скибочки розкладіть в один шар на лист для запікання, застелений пергаментом або силіконовим килимком.
- Запікайте в прогрітій до 230 градусів духовці 25-30 хвилин, потім кожну скибочку переверніть на іншу сторону і ще 10-15 хвилин доготуйте. Перед подачею прикрасьте зеленню і сирною стружкою.
Оксана Симоненко