ЖИТТЯ

Погода на 2 січня: у Переяславі буде хмарно

У суботу, 2 січня, синоптики прогнозують день без опадів. Температура триматиметься в діапазоні від 1 до 4 градусів тепла.

Ранок та ніч будуть похмурими, але без опадів. до 5:00 стовпчик термометра показуватиме 3 градуси вище нуля. До обіду розвидніється і стане на один градус тепліше – +4. Після 20:00 температура опуститься до +1 градусу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Gismeteo.ua.

Вологість повітря складатиме 72-90%. Тривалість дня 2 січня – 8 годин 11 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід о 16:03.

Цікаво те, що максимальну температуру цього дня зафіксували в 2007 році – 6,8 градусів тепла, а найнижчу в 1943 році – 21,8 градусів морозу.

Народні прикмети:

2 січня вшановується пам’ять святого Ігнатія Богоносця. Погода цього дня вказує, яким буде серпень. Наші пращури помітили: наскільки сильний мороз, настільки буде спекотно влітку. А якщо є іній на деревах, то погода найближчими днями буде ясною. У минулі часи був звичай на Ігнатія навколо дому обносити ікони, захищаючи таким чином дім від зла.

Юлія Кравченко

Нагору