ЖИТТЯ

Як святкували Новий рік на центральній площі Переяслава

Новий 2021-ий рік вже настав. Хтось зустрічав його у вузькому родинному колі, хтось — у великій компанії друзів, дехто з колегами на роботі. Існує неофіційна традиція — йти до центральної ялинки міста у перші години після бою курантів. Що діялося там цьогоріч?

Інформатор побував на “ялинці”, ділиться враженнями.

На площі близько першої ночі було багато людей: діти, сім’ї, великі компанії, закохані пари. Приблизна кількість — 150-200 переяславців. Всі сміялися, обіймали і вітали одне одного, пригощалися шампанським. Конфліктів, тим паче, бійок не було. Люди зазначали, що їх не засмучувало навіть те, що немає снігу, бо надворі тепло і можна було гуляти хоч усю ніч, при цьому не мерзнучи.

На центральній площі грала новорічна музика. Дехто танцював. Були й діти, які взяли із собою подаруночки від Діда Мороза і хвалилися ними перед усіма — просто підходили до незнайомців і казали: “Дивіться, це мені Дід Мороз під ялинку поклав!”

З негативного: нетверезі підлітки часто підпалювали пітарди. Їхні вибухи дещо збивали зі святкового ладу.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що на центральній площі Переяслава грає новорічна музика. Втілив цей проєкт міський відділ культури та туризму разом із депутатом Андрієм Іващенком.

Юлія Кравченко

Нагору