Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Поетеса Вікторія Шевель із Переяслава стала дипломантом “Коронації слова”: відео

Вікторія Шевель із Переяслава стала дипломантом міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова”. Її збірка “Передосіння” складається з десяти віршів.

Переяславка Вікторія Шевель два роки поспіль подавала свої поетичні твори на конкурс “Коронація слова”, і ось 27 грудня її відзначили дипломом за збірку “Передосіння” у номінації “Пісенна лірика”. Інформатор дізнався, як Вікторії вдалося стати дипломантом, її переживання, емоції та про що вона пише.

— Коли я дізналась, що мене номінували, було страшенне хвилювання, хоча, як лікар, завжди стримую емоції. Безсоння майже до ранку, але була дуже щаслива. Окрім здобуття диплому, я відкрила для себе цікавих, талановитих, натхненних людей, нові емоції, позитив, віру в себе і в те, що можна не тільки професійно щось робити, а нести те, що в тебе в душі і розуміння того, що все робиш правильно, — зазначила Вікторія Шевель.

— Я не професійна поетеса — це покликання душі. Працюю лікарем у Переяславі. У мене п’ять особистих збірок: “У любові спокою немає”, “Я хочу зливи”, “Намистинка” (була присвячена народженню синочка), “На підборах-на Абцасах” (це двомовна поетична збірка) та ще одна готується до друку і ось-ось побачить світ — збірка “Зроби мені осінь” (саме до неї ввійде цикл віршів з “Передосінньої”). Це чуттєві та життєві вірші, можна сказати самобутні твори, про те, що нас оточує. Маю ще декілька колективних збірок. Вірші почала писати змалечку. У мене були дуже гарні вчителі, які привили любов до української мови та поезії. Надихає мене життя, люди та навіть болісні історії.

Збірки Вікторії Шевель друкувалися у Києві, Білій Церкві, Мінську (Білорусь), збірка, яка очікується, вийде друком у Львові.

Вікторія Шевель стала дипломантом “Коронації слова”

“На підборах-на Абцасах” — це двомовна поетична збірка

“Я пишу чуттєві та життєві вірші, можна сказати самобутні твори, про те, що нас оточує”

“Я не професійна поетеса — це покликання душі”

Нагадаємо, що у селі Гайшин, вирішується доля соціального гуртожитку.
Оксана Симоненко
Фото та відео: Андрій Дударь

Нагору