ЖИТТЯ

Першу сесію міськради Переяслава в новому році проведуть 21 січня: які рішення прийматимуть

21 січня в приміщенні РДА проведуть шосте засідання сесії міської ради Переяслава. У порядку денному – 24 питання.

На першій цьогорічній сесії міськради Переяслава 21 січня депутати розглянуть багато важливих питань. Зокрема, НЦК “Зустріч” повинні реорганізувати в комунальний заклад “Переяславський центр культури і мистецтва”. Він матиме вісім структурних підрозділів: Великокаратульський сільський будинок культури, Вовчківський сільський будинок культури, Гайшинський сільський будинок культури, Гланишівський сільський будинок культури, Дем’янецький сільський будинок культури, Харківський сільський клуб, клуб мікрорайону “Борисівка”, клуб мікрорайону “Трубайлівка”. Про це повідомляє Інформатор.

Також на цій сесії повинні прийняти рішення про ліквідацію центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Скоротять вісім посад у цьому центрі. Його обов’язки перейдуть до служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету міської ради.

Депутати мають прийняти рішення про акредитацію трьох місцевих ЗМІ для постійної роботи на сесіях: ТОВ “Медіа Контент Груп” (ютуб-канал “ProSlav”), телерадіокомпанії “Альта”, ТОВ “Медіа-центр “Переяславщина” (газета “Вісник Переяславщини”, сайт Переяслав.City). Загалом планують акредитувати 14 осіб.

Переяславському ВУКГ нададуть дозвіл на списання непридатного майна комунальної власності. Згідно з наданим переліком, це 43 об’єкти.

Мають прийняти рішення про створення надзвичайної протиепізоотичної комісії. Її очолить перший заступник голови міськради Анатолій Фесенко. До обов’язків комісії входитиме оперативний контроль, керівництво і координація діяльності органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій, фізичних осіб щодо запобігання спалахам особливо небезпечних хвороб, що входять до списку Міжнародного епізоотичного бюро, і масовим отруєнням тварин та їх ліквідації.

Цього ж дня розглянуть питання про організацію роботи ринків у Переяславі, земельні та архітектурні питання.

Нагадаємо, що одним із перших кроків, які декларував під час виборчої кампанії Вячеслав Саулко, був фінансовий аудит виконавчих органів міської ради. Його обрали головою, але аудит досі не проводиться. Він пояснив, чому так сталося.

Віталій Усик

Нагору